Navigation



Νέα





photo Ελένη Βασιλάκη (2001)

Η Ελένη Βασιλάκη είναι μέλος του Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, διορισμένη στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή (Associate Professor). Είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, ακαδημαϊκός συντάκτης για το επιστημονικό περιοδικό PLoS One, επικεφαλής ερευνήτρια (Principal Investigator) του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Curie «NAMASEN» με θέμα τη νευροπροσθετική και συν-ερευνήτρια (co- Investigator) του Βρεττανικού προγράμματος «Πράσινος Εγκέφαλος». Η Ελένη διευθύνει ομάδα νέων ερευνητών που μελετά τους μηχανισμούς του εγκεφάλου και χρησιμοποιεί ανάλογες τεχνικές στο σχεδιασμό μεθόδων (αλγορίθμων) εκμάθησης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πριν από τον διορισμό της στο Σέφιλντ, ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης στην διεθνούς φήμης ομάδα του καθηγητή Wulfram Gerstner στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης (EPFL) και στην ομάδα του καθηγητή Walter Senn στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Τεχνητής Νοημοσύνης (University of Sussex), μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πτυχίο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός (Chartered Engineer), μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Αγγλίας (Engineering Council UK).

photo Χάρης Τσότσος (2002)

Ο Χάρης Τσότσος εισήχθηκε στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 1994. Μετά το πέρας των πρώτων 2,5 ετών, ακολούθησε την κατεύθυνση του τομέα της Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών και το θέμα της διπλωματικής του αφορούσε στο σχεδιασμό ενός μοντέλου νευρωνικού δικτύου και την ανάπτυξη αλγορίθμων για την πρόβλεψη του Συνολικού Ηλεκτρικού Φορτίου (TEC) της Ιονόσφαιρας. Τον Σεπτέμβριο του 2002, και ενώ είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Χάρης μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και ακολούθησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στα Συστήματα Επικοινωνίας Δεδομένων, στο τμήμα των Ηλεκτρονικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Brunel, Uxbridge. Η διατριβή του ήταν μία μελέτη πάνω στη μετάδοση φωνής μέσω του πρωτοκόλου Internet (VoIP) και συστημάτων ADSL, καθώς και η εφαρμογή των εν λόγω μεθόδων στην εταιρική αγορά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στηρίχθηκε τόσο υλικά (υποτροφία £4.000 για το μεταπτυχιακό έτος σπουδών), όσο και ψυχολογικά από το ίδρυμα Στρατηγός Μιχάλης Αρναούτης και την πρόεδρό του, κα Nathene Αρναούτη, προσωπικά. Με τη συμπλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών, είχε γίνει πλεόν ξεκάθαρο για τον Χάρη πως ήθελε να ακολουθήσει μία εμπορική καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας και των βιομηχανικών εφαρμογών. Επιπλέον, αποφάσισε να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στη Μεγάλη Βρετανία, πριν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οπότε, πέρασε 3 χρόνια δουλεύοντας ως Στέλεχος Πωλήσεων για την “Red Commerce”, μία εταιρία επιλογής και προώθησης προγραμματιστών SAP, και την “Frost & Sullivan”, μία συμβουλευτική εταιρία πάνω σε θέματα έρευνας αγοράς, στρατηγικής και ανάπτυξης (τομέας Βιομηχανικού Αυτοματισμού και Ηλεκτρονικών). Τον Απρίλιο του 2006, ο Χάρης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, και από τον Σεπτέμβριο του 2006 εργάζεται ως Μηχανικός Πωλήσεων για τα Ελληνικά Αέρια Θεσσαλονίκης Α.Ε (μέρος του ιταλικού group εταιριών SOL) και είναι υπεύθυνος για τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρίας και τις εφαρμογές των βιομηχανικών αερίων στον γεωγραφικό χώρο της Βόρειας Ελλάδας.


photo Νικόλαος Τριχάκης (2003)

Ο Νικόλαος αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πέτυχε τον υψηλότερο τελικό βαθμό στη χρονιά του ανάμεσα σε 230 φοιτητές, 9,58/10. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Αρναούτη, σπούδασε στο Imperial College, αποκτώντας πτυχίο MSc σε Τηλεπικοινωνίες και Επεξεργασία Σήματων το 2004. Πέτυχε τον υψηλότερο βαθμό στο πρόγραμμα, 90,4%, ανάμεσα σε 55 φοιτητές. Την ίδια χρονιά, η ομάδα του μετείχε σε έναν Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ανάπτυξης Λογισμικού, υπό την οργάνωση της Microsoft, όπου πήραν μέρος πάνω από 11.000 φοιτητές από 91 χώρες του κόσμου. Πέτυχαν την 1η θέση στην Ανατολική Ευρώπη και την 3η παγκοσμίως. Αφότου εργάστηκε για ένα χρόνο στο Λονδίνο ως Quantitative Developer, ο Νικόλαος έγινε δεκτός στο Stanford University στην Καλιφόρνια το 2005 με πλήρη υποτροφία, όπου και απέκτησε τον τίλτο ΜS Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, με πεδίο έρευνας τη Βελτιστοποίηση και τα Μαθηματικά Οικονομικών. Το 2007, έγινε μέλος του Κέντρου Επιχειρησιακής Έρευνας του ΜΙΤ, στο Κέιμπριτζ της Μασσαχουσέττης, από όπου απέκτησε το διδακτορικό του τίτλο. Από το 2011 εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ.


photo Μαρία Μαρινίδου (2003)

Η Μαρία Μαρινίδου απέκτησε το πρώτο της πτυχίο από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατόπιν, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στις Τηλεπικοινωνίες με διάκριση. Σήμερα εργάζεται ως μηχανικός τηλεπικοινωνιακής έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College) για την Γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιών (French Telecom) στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, με ειδικότητα στη σχεδίαση και ανάπτυξη υπηρεσιών για κινητή και σταθερή τηλεφωνία.


photo Αλέξανδρος Δάφκος (2004)

Ο Αλέξανδρος Δάφκος αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College), σε επίπεδο μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Master) στην ειδικότητα Επικοινωνίες και Επεξεργασία Σήματος. Η διπλωματική του εργασία φέρει τον τίτλο: Στατιστικές δοκιμές βασισμένες στη μέθοδο αναπληρωματικών δεδομένων μίας και πολλαπλών μεταβλητών (Univariate and multivariate surrogate data based tests). Από τις Ιουλίου 2006 εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού στο Λονδίνο για την εταιρεία Symbian Ltd, η οποία αναπτύσσει το ευρέως χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα Symbian OS για κινητά τηλέφωνα. Για περισσότερο από δύο έτη έχει εργαστεί στα τμήματα Πλαισίου Διεπαφής Χρηστών (User Interface Framework) και Γραφικών (Graphics) της εταιρείας. Τον Ιανουάριο του 2009 θα μετακινηθεί στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας NOKIA στο Λονδίνο.


photo Βασίλειος Εξαδάκτυλος (2004)

Ο Βασίλης Εξαδάκτυλος αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2004. Από το Οκτώβριο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ασχολήθηκε με τη διδακτορική του διατριβή στην περιοχή του αυτομάτου ελέγχου (τίτλος διατριβής: Δομές Προβλεπτικού Ελέγχου με βάση Μοντέλο σε Χώρο Μη Ελάχιστης Κατάστασης) και του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο του Lancaster τον Απρίλιο του 2008. Από το Σεπτέμβριο του 2007 εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Leuven, στο Βέλγιο (τμήμα M3-BIORES) και ασχολείται με την ανάλυση βιολογικών σημάτων, ενώ τα καθήκοντα του περιλαμβάνουν επίσης επίβλεψη διδακτορικών φοιτητών και διαχείριση έργων. Αυτή τη στιγμή, 7 διδακτορικοί φοιτητές βασίζονται στην επίβλεψή του. Επίσεις είναι υπεύθυνος για 4 ερευνητικά προγράμματα και φροντίζει για 4 ακόμη που θα ξεκινήσουν σύντομα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα εξής πεδία: Βελτιστοποίηση Αγροτικής Παραγωγής (Precision Livestock Farming) και Επεξεργασία Βιολογικών Σημάτων σχετικά με τη Νόηση. Επιπλέον, έχει συμβουλευτικό ρόλο στις εταιρίες BioRICS (www.biorics.com) και SoundTalks (www.soundtalks.be), τις δύο spin-off εταιρίες του τμήματος M3-BIORES.


photo Ιωάννης Σπυρίδων Γούσιας (2005)

Ο Δρ. Ιωάννης Σπυρίδων Γούσιας γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι πρώτος αριστούχος του Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων και διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Νευροεπιστήμες στο Imperial College London ως υπότροφος και πρώτος αριστούχος όλων των μεταπτυχιακών φοιτητών του έτους. Aνακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Imperial College του Λονδίνου, χρηματοδοτούμενος από το Ίδρυμα Αρναούτης, το Συμβούλιο Έρευνας Μηχανικής και Φυσικών Επιστημών (EPSRC) και το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MRC). Mεταδιδακτορικός ερευνητικός συνεργάτης / Fellow στο Imperial College London ως υπότροφος από την “Action Medical Research”. Aσχολείται με τη μοντελοποίηση και τη χαρτογράφηση του βρεφικού και παιδικού εγκεφάλου. Διακρίθηκε το 2007 ως Νευροεπιστήμονας της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως Νέος Ερευνητής της Χρονιάς στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παιδιατρικής Έρευνας, η έρευνά του ήταν εξώφυλλο στο επιστημονικό περιοδικό NeuroImage στο τεύχος Απριλίου 2008, ενώ το περιοδικό STATUS τον συμπεριέλαβε στους «Νικητές» της χρονιάς 2008. Το 2009 κέρδισε το βραβείο “NOBELini” για νέους επιστήμονες από Νομπελίστες Ιατρικής και το Νο.1 επιστημονικό περιοδικό “Nature”. Tο 2010 παρουσίασε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου την πρώτη αλληγορική πρωτότυπη εγκατάσταση «Ο Αλβέρτος στη Χώρα των Νευροπλαστικών», εμπνευσμένη από την έρευνα του και τον αδερφό του Αλβέρτο. Τα εγκαίνια της έκθεσης προλογίστηκαν από το Νομπελίστα Ιατρικής Sir Timothy Hunt. Eίναι δεινός βιολιστής, μιλάει πέντε γλώσσες, δουλεύει εθελοντικά και χρηματοδοτεί με την οικογένειά του αναπτυξιακά έργα στην Αιθιοπία, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Υποψήφιος Βουλευτής στο τιμητικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου 2015 με τη Νέα Δημοκρατία.


photo Κωνσταντίνος Μπαβέλης (2005)

Αποφοίτησα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2005. Κατόπιν με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2006 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Προηγμένη Φωτονική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο του Warwick και το 2011 το διδακτορικό μου στο ίδιο πανεπιστήμιο. Κατόπιν επέστρεψα στην Ελλάδα για να υπηρετήσω την στρατιωτική μου θητεία και στη συνέχεια εργάστηκα στο Computational Electromagnetics Laboratory (TEMF) του Πολυτεχνείου του Ντάρμσταντ στη Γερμανία. Στη συνέχεια δούλεψα στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) για τρία χρόνια και στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) για άλλα τρία. Από τον Αύγουστο του 2020 εργάζομαι στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

photo Άννα Χρόνη (2005)

Η Άννα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών με πτυχίο στα Οικονομικά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στην Ελλάδα καθώς και από τον «Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης». Αποφοίτησε από το London School of Economics and Political Science με διάκριση και πτυχίο στην Επιχειρησιακή Έρευνα (MSc Operational Research). Εργάζεται στο Λονδίνο ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της αναλυτικής επιστήμης.


photo Ιωάννης Σαρράς (2005)

Ο Ιωάννης Σάρρας γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα, το 1982. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αυτοματισμού του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Πειραιά το 2004 και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Έρευνας στη Θεωρία Ελέγχου του πανεπιστημίου της Τουλούζης, Γαλλία, το 2006, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αρναούτη. Εκπόνησε με διάκριση τη διδακτορική του διατριβή στον τομέα της Θεωρίας Ελέγχου με εφαρμογή στα μηχανικά συστήματα στο πανεπιστήμιο του Παρισίου ΧΙ, Γαλλία, το 2010 με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν ερευνητής στο Ελεύθερο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών ενώ σήμερα εργάζεται στο Εργαστήριο Σημάτων και Συστημάτων (Laboratoire des Signaux et Systèmes) για το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS). Έχει διετελέσει επισκπέπτης ερευνητής για περιόδους μικρής και μεγάλης διάρκειας στο πανεπιστήμιο του Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), στο πανεπιστήμιο της Καταλονίας (Ισπανία), στο πανεπιστήμιο της Σεβίλλης (Ισπανία), καθώς και στα Ινδικά Ινστιτούτα Τεχνολογίας στη Βομβάη και στο Μαντράς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα ευρύτερα πεδία του μη γραμμικού ελέγχου και της ανάλυσης κατά Lyapunov με έμφαση στην τηλε-ρομποτική και τα δίκτυα μηχανικών συστημάτων. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά,γαλλικά,ισπανικά) και έχει διετελέσει μέλος της Ελληνικής Εθνικής ομάδας Καράτε.


photo Μαρία Αγγελοπούλου (2006)

Η Μαρία Ε. Αγγελοπούλου κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Imperial College του Λονδίνου. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και βραβεύτηκε επί συναπτά έτη από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού της, το Δεκέμβριο του 2008, παρέμεινε στο Imperial College ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Κατά την περίοδο αυτή ανέπτυξε ένα έξυπνο σύστημα για την πλοήγηση ανεπάνδρωτου αεροσκάφους σε πραγματικό χρόνο. Τον Οκτώβρη του 2009 ανέλαβε θέση μηχανικού Έρευνας και Ανάπτυξης στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Προϊόντων της Intracom Defefense Electronics. Εκεί εργάστηκε στον τομέα των ασύρματων επικοινωνιών και πολυμέσων. Aπό τον Απρίλη του 2011 εργάζεται ως ερευνήτρια με την ομάδα Επικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Imperial College του Λονδίνου. Ασχολείται με την όραση μηχανών και την τρισδιάστατη αναδιαμόρφωση αντικειμένων. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τα εξής: όραση υπολογιστή, ψηφιακή επεξεργασία σήματος και εικόνας και υπολογιστικές αρχιτεκτονικές πραγματικού χρόνου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.


photo Γεώργιος Β. Μέρτζιος (2006)

Ο Γιώργος Μέρτζιος κατά τη διάρκεια των Λυκειακών του σπουδών έχει λάβει διάφορες Διακρίσεις και Βραβεία σε Εθνικούς και Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων και Χρυσό Μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα το 1998. Φοίτησε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά τα τρία πρώτα έτη σπουδών με μέσο όρο βαθμολογίας 9,5/10, όπου και έλαβε Διακρίσεις και Βραβεία (Ι.Κ.Υ., Τ.Ε.Ε. κλπ.), καθώς και το Θωμαΐδειο Βραβείο, που απονέμεται στους Σπουδαστές, οι οποίοι συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εξαμήνων στη Σχολή τους. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις Σπουδές του στο Τμήμα Μαθηματικών του Πολυτεχνείου του Μονάχου με ειδίκευση στην Πληροφορική, με βαθμό Διπλώματος 1,2/1 Άριστα. Μετά την αποφοίτησή του από το Πολυτεχνείο του Μονάχου υπηρέτησε 12 μήνες τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Το 2009 πήρε το Διδακτορικό του στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο του Aachen. Μεταξύ 2010-11 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Technion - Israel Institute of Technology και στο Caesarea Rothschild Institute for Computer Science του University of Haifa στο Ισραήλ. Από το 2011 είναι Λέκτορας στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Durham στην Αγγλία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αποδοτικούς αλγόριθμους σε γράφους, υπολογιστική και παραμετροποιημένη πολυπλοκότητα, εξελικτική θεωρία γράφων και αλγοριθμική θεωρία παιγνίων.

http://www.dur.ac.uk/george.mertzios/


photo Δημήτριος Μαυροειδής (2006)

Ο Δημήτρης Μαυροειδής έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος Αρναούτη το 2006 για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2007. Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ερευνητής και μηχανικός επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης. Πιο συγκεκριμένα, έχει εργαστεί στην ανάπτυξη ευφυών διαλογικών συστημάτων, συστημάτων βάσεων δεδομένων και συστημάτων επεξεργασίας φυσικής γλώσσας σε εταιρίες όπως η Xerox, Intrasoft και Omilia. Είναι συνιδρυτής του Ινστιτούτου Γνωσιακής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΓΕΤ) και έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας της Γλώσσας (ΙΕΛ). Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που ανέπτυξε το META-SHARE, έχει αναπτύξει συστήματα μηχανικής μετάφρασης και υλοποίησε το PRAXICON, μια πρωτοποριακή σημασιολογική μνήμη για ρομπότ. Σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ως μηχανικός Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας στην ομάδα του DICE. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μηχανική μάθηση και συγκεκριμένα στη μηχανική μετάφραση, στην αυτόματη κατηγοριοποίηση κειμένων και στην προσαρμογή γνωστικού αντικειμένου.


photo Λίνα Βλαχοπούλου (2007)

Η Λίνα, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στον τομέα της Πληροφορικής και αποφοίτησε το 2006 με βαθμό «Πολύ καλά». Από μικρή ονειρευόταν να παρακολουθήσει ένα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Λονδίνο. Ο συνδυασμός του υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στο University College London και η υποτροφία του ιδρύματος Αρνατούτη, που κάλυψε μέρος των εξόδων των σπουδών της, τη βοήθησαν να συνεχίσει τις σπουδές της σε Μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο UCL παρακολούθησε το πρόγραμμα Software Systems Engineering και πήρε το πτυχίο της με βαθμό 2:1. Μέρος του μάστερ διδάχτηκε στο London Business School απ’όπου πήρε πολύτιμες γνώσεις για τον τομέα των χρηματοοικονομικών. Κατά τη διάρκεια του μάστερ είχε την ευκαιρία να κάνει πρακτική εργασία με την τράπεζα Citigroup η οποία αποτέλεσε και τη βάση της μεταπτυχιακής της εργασίας. Η Λίνα άρχισε την επαγγελματική της καριέρα μερικούς μήνες μετά την αποφοίτησή της απο το UCL στη Sungard, μία εταιρία πληροφορικής, όπου και είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε πολλά από τα τμήματα όπου έμαθε πώς διοικείται μια πολυεθνική εταιρία. Αργότερα, δούλεψε για τη Citigroup στο τμήμα Fixed Income/Rates ως PMO Analyst και πρόσφατα προσλήφθηκε από τη Lloyds Banking Group στο τημήμα Loan Portfolio Management ως Business Analyst.


photo Γεώργιος Γιαννέλης (2008)

Ο Γεώργιος Γιαννέλης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) τον Ιούνιο του 2007. Έλαβε διάκριση από το Σύλλογο Αποφοίτων Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., επειδή αποφοίτησε δεύτερος. Τον Σεπτέμβριο του 2008 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University of British Columbia-Faculty of Dentistry (Vancouver, Canada) και παρακολουθεί το πρόγραμμα Combined MSc/Diploma in Periodontics. Πρόκειται για τριετές πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει κλινική ειδίκευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, έρευνα και διδασκαλία στους προπτυχιακούς φοιτητές. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε οδοντιατρικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσία σε Φοιτητικά Οδοντιατρικά Συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις.


photo Κωνσταντίνος Μανωλάκης (2008)

Ο Κωνσταντίνος Μανωλάκης αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 2004. Το 2007 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στο αντικείμενο των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων από το Technische Universität Berlin, όπου και πρόσφατα υπέβαλε την διδακτορική του διατριβή, για την οποία είχε την υποστήριξη του Ιδρύματος Αρναούτη. Από το 2006 έχει εργαστεί ώς επιστημονικός συνεργάτης στο Fraunhofer Heinrich Hertz Institute στο Βερολίνο, ενώ πλέον εργάζεται στο TU Berlin. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ασύρματες επικοινωνίες, με έμφαση στα κυψελωτά δίκτυα κινητών επικοινωνιών με πολλαπλές κεραίες. Άρθρα του έχουν δημοσιετεί σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.


photo Παύλος Αντωνίου (2008)

Ο Παύλος Αντωνίου αποφοίτησε πρώτος από το 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης το 2001 και κατόπιν εισήχθη 4ος στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Μετά την αποφοίτησή του το 2006, εργάστηκε ως μηχανικός συστημάτων στην Ελλάδα και ως ερευνητής στο Harbin Institute of Technology στην πόλη Harbin της Κίνας και στο Polytechnic University of Hong Kong στο Χονγκ Κονγκ. Το 2008 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο University College London και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα MSc in Telecommunications ως υπότροφος του Ιδρύματος Αρναούτη. Μετά την αποφοίτηση του με βαθμό άριστα από τo UCL εργάζεται ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής αποκτώντας παράλληλα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.


photo Παρασκευή Παπούλα (2009)

Η Παρασκευή Παπούλα ολοκληρώνει τον Νοέμβρη του 2011 το μεταπτυχιακό της στο τμήμα Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Ζυρίχης. Αυτήν την περίοδο εκπονεί την διπλωματική της στην ΙΒΜ Research στη Ζυρίχη σε Αλγόριθμους Επεξεργασίας Σήματος για Εκτίμηση της Τοποθεσίας και Παραμέτρων Συγχρονισμού Αισθητηρων σε Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της ήταν υπεύθυνη του εργαστηρίου Πληροφορικής και έπειτα διετέλεσε πρακτική στην Αscom στο τμήμα Ασφάλειας Επικοινωνιών για 7 μήνες. Έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών απο το ΕΜΠ το 2009 με κατεύθυνση Δίκτυα και Επικοινωνίες. Έγινε μέλος της οικογένειας των υποτρόφων απο το Ίδρυμα του Στρατηγού Αρναούτη το 2009 και έκτοτε απολαμβάνει την υποστήριξή τους.



photo Maria Theodorou (2009)

Η Μαρία Θεοδώρου είναι ερευνήτρια στο National Physical Laboratory στο Λονδίνο, όπου μένει με τον σύζυγο και τον γιο της. Νωρίτερα, εργάστηκε σε συμβουλευτική εταιρεία (Accenture Consulting Group) και ακολούθησε διδακτορική και μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα της ιατρικής απεικόνησης στο Λονδίνο. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Imperial College London, το οποίο ολοκλήρωσε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αρναούτη κατά το ακαδημαΪκό έτος 2009/10.


photo Μαρίνα Γεωργία Αρβανιτίδου(2009)

Previously she was with the Communication Systems Group at Technische Universität Berlin, where she worked in the field of multimedia data analysis and participated in several international research projects. She holds a Ph.D (2014) on image processing from the Technische Universität Berlin, that was funded by the General Michael Arnaoutis Foundation during the academic year 2009/10 and a Diploma (M.Eng.) degree on electrical and computer engineering from the Aristotle University of Thessaloniki (2006). She has authored and co-authored several publications in international peer-reviewed conferences and journals and has received the top 15% distinction for her work in the International Conference on Multimedia and Expo 2011.


photo Ιωάννης Παπαρρίζος (2009)

Ο Ιωάννης Παπαρρίζος εισήχθη 5ος το Σεπτέμβριο του 2005 στο τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με την ύψηστη διάκριση (μέσα στο 1% του τμήματος) τον Ιούνιο του 2009. Στη διπλωματική του εργασία, η οποία έχει τίτλο “Αλγόριθμος εξόρυξης γνώσης από δεδομένα δομής, περιεχομένου και χρήσης του Παγκόσμιου Ιστού”, έκανε πρωτότυπη έρευνα και πρότεινε ένα νέο αλγόριθμο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δούλεψε στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του Α.Π.Θ. και ως συνεργάτης της Microsoft. Ως ιδρυτής και πρόεδρος του AUTH ACM Student Chapter συνδιοργάνωσε το 8ο Παγκόσμιο Φοιτητικό Ανοιξιάτικο Συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη. Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Αρναούτη θα αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη της Πληροφορικής από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Λωζάνης.


photo Ορέστης Κωστάκης (2009)

Ο Ορέστης Κωστάκης αποφοίτησε το 2004 από το 1ο Λύκειο Γλυφάδας. Εισήχθη 7ος στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο του το Φεβρουάριο του 2009 με γενικό μέσο όρο "Άριστα" 8,65. Ο τίτλος της πτυχιακής εργασίας ήταν "Στρατηγικές Στάκελμπεργκ για Ιδιοτελή δρομολόγηση σε γενικά δίκτυα πολλαπλών αφετηριών και τερματισμών". Κατά το καλοκαίρι του 2009 είχε την ευκαιρία να εργαστεί στην ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Θεωρητικής Πληροφορικής του Πολυτεχνείου του Ελσίνκι. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, ο Ορέστης θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει της μεταπτυχιακές σπουδές του στο πεδίο της Θεωρητικής Πληροφορικής για τα επόμενα δύο χρόνια. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Υπολογιστική πολυπλοκότητα και Ασφάλεια υπολογιστών. Εκτός από Ελληνικά, μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Φινλανδικά & Τούρκικα.


photo Νικόλαος Ι. Λιούλης (2009)

Ο Νίκος επί του παρόντος κατέχει τον ρόλο του στρατηγικού συμβούλου για τον εθνικό πάροχο πετρελαίου των Ηνωμενων Αραβικων Εμιρατων (ΗΑΕ). Προηγουμενος εργάστηκε ως στραγικος σύμβουλος στην συμβουλευτική εταιρεία Strategy& (previously Booz&Co.) με έδρα το Ντουμπάι. Πριν μετακομίσει στην Μέση Ανατολή δούλεψε για 6 χρόνια στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών με έδρα το Λονδινο. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε την καριέρα του στην Vodafone Group και μετέπειτα μεταπήδησε στην British Telecom όπου συμμετείχε για 3 χρόνια σε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για την προετοιμασία της νέας γενιάς "ηγετων" για την εταιρεία (BT's fast track leaderhip program). Ακαδημαϊκά ο Νίκος είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός απτό ΕΜΠ και κάτοχος MSc Communications & Signal Processing από το Imperial College London.


photo Θεοδόσιος Τζούτζας (2010)

Ο Θεοδόσιος ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Waterloo στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μηχαήλ Αρναούτης. Κύριο αντικείμενο των σπουδών του ήταν οι επικοινωνίες και τα δίκτυα υπολογιστών με έμφαση τα ευρυζωνικά δίκτυα και τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων. Έχει βραβευτεί με το International Master’s Student Award και το Graduate Research Studentship Award από το πανεπιστήμιο του Waterloo. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο τμήμα Μηχανικών της εταιρίας Avante Logixx στο Τορόντο και παράλληλα είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας του York. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πανεπιστημίου και η διπλωματική του εργασία αφορούσε τα ασύρματα δίκτυα αισθητήρων.


photo Αλίκη Περδικάρη (2010)

'Η Αλίκη Περδικάρη αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Απρίλιο του 2009 με την ολοκλήρωση της διπλωματικής της εργασίας με τίτλο « Η Ωογένεση των Δίπτερων Εντόμων ως μια Κυτταροβιολογική Πλατφόρμα Μελέτης του Αποπτωτικού Δυναμικού Χημειοθεραπευτικών Φαρμάκων ». Συνέχισε τις σπουδές της στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιολογία (με κατεύθυνση Κυτταρική Βιολογία) του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης (ETH) με τη βοήθεια και την υποστήριξη του «Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης». Αποφοίτησε τον Μάιο 2011 ανάμεσα στους καλύτερους φοιτητές του έτους της και με άριστο βαθμό. Από τον Ιανουάριο 2012 μέχρι και σήμερα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETH) και στον τομέα της Βιολογίας της Διατροφής.


photo Κωνσταντίνος Χαλούλος (2010)

Ο Κωνσταντίνος αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2010 από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με βαθμό 8,42/10. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Έλεγχος Ισχύος Ασαφούς Λογικής σε Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα LMDS» οδήγησε σε 4 δημοσιεύσεις, σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Με την ουσιαστική στήριξη από το «Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης» πραγματοποίησε το όνειρο του να σπουδάσει στο πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης, αποφοιτώντας από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Master in Electrical Engineering and Information Technology» τον Μάιο του 2013 με βαθμό 5.35/6. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού, ο Κωνσταντίνος έκανε την πρακτική του στην εταιρία Albis Technologies στη Ζυρίχη μεταξύ του Οκτωβρίου 2011 και Ιουλίου 2012, ενώ τη διπλωματική του εργασία εκπόνησε στο ερευνητικό κέντρο της εταιρίας ΑΒΒ μέχρι τον Μάιο του 2013, αποφοιτώντας παράλληλα από το ΕΤΗ. Από τον Ιούνιο του 2013 εργάζεται ως μηχανικός δικτύων στη Switch στη Ζυρίχη. Κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων συμμετείχε σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, στελεχώνοντας ακόμα και την ελληνική αντιπροσωπία στην 5η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων το 2001, όπου και βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο. Τα σχολικά χρόνια ολοκληρώθηκαν στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού, όπου φοίτησε με υποτροφία και αποφοίτησε με «άριστα». Εκτός από Ελληνικά, μιλάει επίσης Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Σημαντικό κομμάτι στη ζωή του κατέχει το μπάσκετ, έχοντας συμμετάσχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας μέχρι το 2010 και πλέον της Ζυρίχης, με την ομάδα Κρόνος Ζυρίχης. Τέλος, πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του «Open Water Diver», επιτρέποντάς του καταδύσεις και παράλληλα την εξερεύνηση του όμορφου και μυστηριώδους υποβρύχιου κόσμου.


photo Πανωραία Μάνεση (2010)

Η Μάνεση Πανωραία αποφοίτησε το 2007 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με μέσο όρο μαθημάτων 8 και ειδίκευση στη Στρατηγική και στη Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων. Το 2005 παρακολούθησε μαθήματα στο πανεπιστήμιο Carlo Cattaneo της Castellanza στην Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Μερικές από τις εργασίες που επιμελήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της είναι: Σχεδιασμός και ανάπτυξη ηλεκτρονικού μαθήματος (εφαρμογή e-learning), Συν-ηγεσία (Co-leadership), Ο ρόλος των θυγατρικών εταιρειών και περιθώρια αυτονομίας τους, Greece and European Union. Το 2008 ανέπτυξε και υλοποίησε μια επιχειρηματική ιδέα πάνω στον τομέα των e-business services. Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης εργαστεί σε εμπορική εταιρεία ως βοηθός υπεύθυνου εμπορικού τμήματος, στον ΟΤΕ, και ως γραμματέας - μεταφράστρια σε εισαγωγή εταιρεία και σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων (στα πλαίσια πρακτικής άσκησης). Το Σεπτέμβρη 2010 θα παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα e-business technology του Πανεπιστημίου του Manchester με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αρναούτη.


photo Υπατία Τσαβλίρη (2010)

Η Υπατία Τσαβλίρη αποφοίτησε το 2010 από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ειδίκευση στο Λογισμικό και τα Υπολογιστικά Συστήματα. Η διπλωματική εργασία της με τίτλο "Παραλληλοποίηση του Dialyzer: ενός εργαλείου στατικής εύρεσης λαθών σε προγράμματα Erlang", της έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί ερευνητικά για ένα χρόνο με διάφορα σύγχρονα τεχνολογικά θέματα, όπως τα μοντέλα προγραμματισμού για πολυπύρηνες αρχιτεκτονικές, διαχείριση μνήμης και βελτιστοποίηση της απόδοσης παράλληλων εφαρμογών. Με την υποστήριξη της υποτροφίας του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχάλης Αρναούτης, η Υπατία έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τις σπουδές της στο École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), όπου θα παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master στην Πληροφορική διάρκειας δύο ετών. Εκτός από Ελληνικά, μιλάει πολύ καλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.


photo Χριστίνα Μορφοπούλου(2010)

Η Χριστίνα αποφοίτησε το 2008 από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με βαθμό πτυχίου 8.3/10. Στο 5ο έτος σπουδών της έγινε δεκτή για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας στο Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR) και συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Πλοήγησης κοντά στο Μόναχο, όπου και εργάστηκε για 6 μήνες ως μέλος της ομάδας Ασύρματων Οπτικών Επικοινωνιών. Κατά το έτος 2008-2009 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τηλεπικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος του Imperial College London, το οποίο και ολοκλήρωσε με διάκριση. Το 2013 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με τίτλο „Τεχνικές ανάλυσης και βελτιστοποίησης ουρών για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε δίκτυα υπολογιστών“ στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Imperial College London με την υποστήριξη του ιδρύματος Στρατηγού Αρναούτη. Από το 2014 εργάζεται ως Solution Architect στη Vodafone Group Services στο Μόναχο στον τομέα Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things). Το 2018 ξεκίνησε παράλληλα MBA στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.


photo Θεοδώρα Αποστόλου (2010)

Με υψηλούς στόχους και τη συμπαράσταση οικογένειας και φίλων, η Δώρα φοίτησε με επιτυχία στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 2004 μέχρι το 2009. Στη συνέχεια, επέλεξε να διευρύνει τις γνώσεις της στον τομέα της Παραγωγής και Διαχείρισης Ενέργειας συνεχίζοντας τις σπουδές σε ένα από τα καλύτερα τεχνικά πανεπιστήμια. Με την υποστήριξη της κας Αρναούτη θα ολοκληρώσει το διετές διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με θέμα την «Επιστήμη και Τεχνολογία της Ενέργειας» στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ΕΤΗ). Με συνεχή προσπάθεια και συνέπεια στους στόχους της, η Δώρα κατάφερε να συγκεντρώσει πολύτιμη εμπειρία κάνοντας πρακτική στην Schneider Electric και ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με Διπλωματική εργασία πάνω στα Ηλεκτρονικά Ισχύος υπό την επίβλεψη της ΑΒΒ. Σήμερα η Δώρα εργάζεται για την εταιρεία HUBER+SUHNER, όπου προσφέρει τεχνική υποστήριξη ως σύμβουλος Μηχανικός πάνω σε ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων μετρήσεων για πολυεθνικές επιχειρήσεις. Η Δώρα ελπίζει ακόμα να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα με το απαραίτητο υπόβαθρο ώστε να συμβάλει στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας.


photo Παύλος Πολιανίδης (2011)

Ο Παύλος Πολιανίδης ορκίστηκε (με το μεγαλύτερο βαθμό) το Μάρτιο του 2011 πτυχιούχος του τμήματός Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γενικό μέσο όρο «Άριστα» 8,70. Στα πλαίσια της εκπόνησης της πτυχιακής του εργασία με τίτλο «Στατιστική Ανάλυση Και Πρόβλεψη Αγώνων Ποδοσφαίρου» με χρήση cost-sensitive αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, ανέπτυξε μια εφαρμογή αυτόματης συλλογής πληροφοριών, που σχετίζονται με αγώνες ποδοσφαίρου, με απώτερο σκοπό την πρόβλεψη του αποτελέσματος του εκάστοτε αγώνα . Τον Σεπτέμβριο του 2011 με την ευγενική και πολύτιμη βοήθεια του «Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης» θα συνεχίσει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη σχολή ECS (Electronics and Computer Science) του University Of Southampton. Ο τίτλος του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι «MSc Web Technology». Θα έχει την ευκαιρία να σπουδάσει σε ένα από τα πρωτοπόρα τμήματα πληροφορικής του κόσμου, ανάμεσα σε διακεκριμένους καθηγητές όπως ο Sir Tim Berners Lee (ο ιδρυτής του World Wide Web κοινώς γνωστό και ως internet)


photo Παύλος Ευσταθόπουλος (2011)

Ο Παύλος γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Ήδη από τα σχολικά του χρόνια εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις θετικές επιστήμες συμμετέχοντας σε διάφορους πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς. Σε εφηβική ηλικία κατέλαβε επί τρία συναπτά έτη τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή Σκακιού σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Το 2003 επιλέχθηκε ως μέλος της Ολυμπιακής ομάδας Πληροφορικής ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους. Αποφοίτησε λίαν επιτυχώς από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο του ανατέθηκε από το Πολυτεχνείο Αθηνών η εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου της σχολής των Πολιτικών Μηχανικών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στον τομέα της πληροφορικής στο εξωτερικό. Το 2011 έγινε δεκτός από το Bath University στην Αγγλία σε μεταπτυχιακό με τίτλο Internet Systems and Security. Το ίδιο έτος του χορηγήθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Αρναούτη, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συνέχιση των σπουδών του. Αμέσως μετά το πέρας του μεταπτυχιακού, προσελήφθη από την ALTRAN UK ως προγραμματιστής. Τον τελευταίο καιρό, συνδράμει στη δημιουργία μιας γλώσσας προγραμματισμού που θα είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη συστημάτων υψηλής ασφάλειας.

photo Κατερίνα Μαρινάκη (2011)

Η Κατερίνα αποφοίτησε το 2011 από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με συγκέντρωση στις Τηλεπικοινωνίες και τη Βιοϊατρική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εργάσθηκε στην εταιρία Miltech Hellas Α.Ε. αρχικά υποστηρίζοντας τις βάσεις δεδομένων παραγωγής της εταιρίας, και στη συνέχεια ως υπεύθυνη προϊόντων για το τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αρναούτη ολοκλήρωσε τις σπουδές τις σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στον τομέα της Βιοϊατρικής. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην IMS Health όπου αναλύει δεδομένα από το χώρο της υγείας και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φαρμακευτικές εταιρίες.


photo Χριστίνα Τζανετοπούλου (2011)

Η Χριστίνα Τζανετοπούλου αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τον Ιούλιου του 2010. Το 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Ενέργειας» στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ελβετίας (ETH Zurich). Διεξήγαγε τη διπλωματική της εργασία στο ερευνητικό τμήμα της ALSTOM, όπου και ασχολήθηκε με την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο της πρακτική της στο Corporate Research Center της ABB, ασχολήθηκε με τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας. Σήμερα ασχολείται με τα έξυπνα δίκτυα, στην ελβετική εταιρείας διανομής ηλεκτρισμού BKW. Η Χριστίνα ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των υποτρόφων του Ιδρύματος από το 2011.


photo Δημήτρης Χριστοδούλου (2012)

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου εισήχθη στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2006, από όπου έλαβε το πτυχίο του τον Σεπτέβριο του 2010 με γενικό μέσο ορο 8.3/10, ανήκοντας στο 10% των καλύτερων φοιτητών του έτους του. Κατα τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου των σπουδών του, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όντας υπότροφος του Ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Εrasmus. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το πώς η Πληροφορική θα μπορούσε να συνδυαστεί με την Ιατροβιολογική έρευνα, τον έστρεψε στον τομέα της Βιοπληροφορικής και της Συστημικής Βιολογίας, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα μέσω της πτυχιακής του εργασίας. Συνέχισε τις σπουδές του σε Μεταπτυχιακό επίπεδο στο διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία» του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και είχε μια άριστη πορεία, αποκτώντας το δίπλωμα του στην ειδίκευση Βιοπληροφορική, με βαθμό "Άριστα" 9.6/10. Aναζητώντας συνεχώς ενδιαφέροντα θέματα προς μελέτη και έρευνα, ξεκίνησε τη Διπλωματική του εργασία σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Eρευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), με θέμα «Μοντελοποίηση της Δυναμικής του συστήματος έκφρασης της Ιντερφερόνης βήτα (IFN-β) σε μονοκυτταρικό και πολυκυτταρικό επίπεδο με σκοπό την διενέργεια in silico πειραμάτων και προβλέψεων». Την άνοιξη του 2012, ο Δημήτρης έγινε δεκτός ως διδακτορικός φοιτητής στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ΕΤΗ), όπου με τη στήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, θα εκπονήσει έρευνα στον τομέα της Συστημικής Βιολογίας και Βιοπληροφορικής.


photo Κώστας Παπαγιαννόπουλος (2012)

Γεννήθηκα το 1988 στην πόλη των Ιωαννίνων και από νεαρή ηλικία, οι γονείς μου με βοήθησαν να αναπτύξω αγάπη για τα μαθηματικά και την ιστορία. Ωστόσο, σύντομα μπήκα στον κόσμο της Επιστήμης Υπολογιστών και το 2005 έγινε δεκτός στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τα πρώτα μου χρόνια στην Αθήνα μου έδωσαν ένα πολύ στέρεο υπόβαθρο στα μαθηματικά, τη φυσική και την ηλεκτρονική. Η Πληροφορική δεν έπαψε ποτέ να είναι σημείο αναφοράς για μένα, γι’αυτό και εξειδικεύτηκα στο δικτυακό προγραμματισμό, στους μικροεπεξεργαστές και στα λειτουργικά συστήματα. Αποφοίτησα το 2011 με διπλωματική εργασία στον τομέα του Mobile Geo-blogging, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός on-line, κοινωνικού δικτύου για Android Smartphones σε συνδυασμό με γεωγραφικά δεδομένα (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης ΙΠΣΥΠ). Αφού αποφοίτησα από το ΕΜΠ, προσπάθησα να διευρύνω τη βάση των γνώσεων μου και ενασχολήθηκα με την ασφάλεια υπολογιστών στο Ινστιτούτο Kerckhoff, μια ολλανδική συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων του Eindhoven, Nijmegen και Twente. Από το 2013 είμαι διδακτορικός φοιτητής του Digital Security department στο Radboud University Nijmegen. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά μου επικεντρώνονται σε symmetric cryptography, high-speed software/hardware implementations, side-channel analysis καθώς και privacy.


photo Ιάσων-Ζαχαρίας Αποστολάκης (2012)

Ο Ιάσων-Ζαχαρίας Αποστολάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Αποφοίτησε από το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π) τον Οκτώβριο του 2011 με βαθμό 8.78/10. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του τα κύρια ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα υπήρξαν η επεξεργασία σημάτων και η όραση υπολογιστών και ειδικότερα η αξιοποίηση τους σε βιοϊατρικές εφαρμογές. Η διπλωματική εργασία του με τίτλο «Μη παρεμβατική αγγειακή ελαστογραφία για το χαρακτηρισμό της καρωτίδας» σε συνεργασία με το εργαστήριο BioSim του Ε.Μ.Π. και την ερευνήτρια και λέκτορα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Γολεμάτη υπήρξε το έναυσμα για την ενασχόληση του με την βιοϊατρική τεχνολογία . Την Άνοιξη του 2012 έγινε δεκτός στο πρόγραμμα M.S. /Ph.D. του Columbia University στον τομέα της βιοϊατρικής τεχνολογίας για τη συνέχεια των σπουδών και της έρευνάς του με την αμέριστη υποστήριξη του ιδρύματος the General Arnaoutis Foundation. Επιπλέον, θα παρουσιάσει την πρώτη του εργασία σχετικά με την έρευνά του πάνω στην κίνηση και την ελαστικότητα της καρωτίδας. Η εργασία αυτή έγινε δεκτή στο συνέδριο 2012 IEEE conference on Imaging Systems and Techniques στο Manchester.


photo Κίμων Φουντουλάκης (2013)

Ο Κίμων είναι απόφοιτος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια του ακαδημαικού έτους 2009/2010 παρακολούθησε με επιτυχία (άριστα) το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τίτλο «Επιχειρησιακή Έρευνα και Υπολογιστική Πολυπλοκότητα» στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Ακολούθησε η θητεία του στο κολέγιο «Imperial College London» ως βοηθός καθηγητή στα διδακτικά αντικείμενα «Αλγόριθμοι για Βέλτιστες Αποφάσεις» και «Επιχειρησιακή Έρευνα». Το Σεπτεμβρη του 2011, έγινε δεκτός για διδακτορικές σπουδές στο τμήμα Μαθηματικών του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Η διδακτορική του διατριβή μελετά την ανάπτυξη και υλοποίηση αλγορίθμων στους τομείς της «Μηχανικής Μάθησης» και της «Συμπίεσης Σήματος». Από το Μάϊο του 2015 ο Κίμων θα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο International Computer Science Institute του πανεπιστήμιου University of California Berkeley.


photo Χρήστος Παππάς (2013)

Ο Χρήστος Παππάς γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τον Ιούλιο του 2012 με βαθμό 8.50/10. Το 2006 συνίδρυσε το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο “Zino”, συμμετέχοντας στην ομάδα ανάπτυξής του μέχρι το 2010. Στις προπτυχιακές του σπουδές ακολούθησε την κατεύθυνση της πληροφορικής και εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία, με τίτλο “Αναζήτηση και Ανάκτηση Πολυτροπικού, Οπτικοακουστικού Περιεχομένου”, υπο την επίβλεψη του καθηγητή Συμεών Παπαβασιλείου. Αφού αποφοίτησε εργάστηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης & Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων μέχρι την άνοιξη του 2013 και τον Ιούνιο του 2013 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στην ομάδα Ασφάλειας Δικτύων του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης (ΕΤΗ), με την υποστήριξη του “Ιδρύματος Αρναούτη”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο σχεδιασμό ασφαλών και επεκτάσιμων αρχιτεκτονικών δικτύων επόμενης γενιάς.


photo Ηλίας Πάγκαλος (2013)

Ο Ηλίας γεννήθηκε στην Θεσσαλονική το 1989. Αποφοίτησε απο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημείου Θράκης τον Ιούλιο του 2011. Σε αυτή την ορκομωσία ήταν 2ος στη σειρά και στο σύνολο όλων των ορκομωσιών για το 2011 ήταν μέσα στο 10%. Την χρονιά 2011/2012 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπούδες στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ImperialCollegeLondon και το μεταπυχιακό με τίτλο AnalogueandDigitalICDesign. Τόσο για το προπτυχιακό όσο και για το μεταπτυχιακό η διπλωματική του εργασία είχε θέμα το Bio-ArtificialPancreas, όπου κατάφερε να δημοσηεύσει δυο άρθα για τα συνεδρία του BIOCAS 2011 και ISCAS 2013 αντίστοιχα. Το δεύτερο άρθρο ήρθε δεύτερο στην σχετική ψηφοφορία απο την επιτροπή του BIOCAS για τον τίτλο του honararyawardpaper. Τον Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε το διδακτορικό του υπο την επίβλεψη του Δρ. Δρακάκηστο Bio-inspired VLSI Circuits and Systems Group τουτμήματοςτηςΒιομηχανικήςτου Imperial College London.Η έρευνα του εστιάζει στο σχεδιασμό αναλογικών ηλεκτρονικών χαμηλής ισχύος με εφαρμογές στην βιοιατρική και ο στόχος του διδακτορικού του είναι ο σχεδιασμός ενος microchip για την διασύνδεση ηλεκτροχημικών αισθητήρων. Άρθο που περιέχει αποτελέσματα απο τον πρώτο του χρόνο έχει ολοκληρωθεί και απομένει η δημοσίευση του.


photo Βασίλειος Μαυρούδης (2014)

Ο Βασίλειος αποφοίτησε μεταξύ των πρώτων από το τμήμα πληροφορικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Νοέμβριο του 2012 με μέσο όρο 8.51/10. Επιπρόσθετα, τον Αύγουστο του 2011 φοίτησε στο Technical University of Denmark, όπου παρακολούθησε το μάθημα “Security in IT Systems” και διακρίθηκε με τελικό βαθμό 10/12. Τον Μάιο του 2013, ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, όπου συμμετέχει σε ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από το Μάρτιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 εργάστηκε στο τμήμα “Global Technology Security” της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Το Σεπτέμβριο του 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην “Ασφάλεια Πληροφοριών” του University College London, με την υποστήριξη του «Ιδρύματος Αρναούτη». Πλέον εργάζεται στη διδακτορική του διατριβή στην ασφάλεια συστημάτων και δικτύων.


photo Δημήτρης Κοϊμτζόγλου (2014)

Ο Κοϊμτζόγλου Δημήτρης γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας. Αποφοίτησε ως αριστούχος από το 4ο Λύκειο Βεροίας και εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επέλεξε τον τομέα Ενέργειας και η διπλωματική του εργασία με τίτλο ‘’Μελέτη Θερμικής Καταπόνησης Μονόκλωνου Αγωγού‘’ παρουσιάστηκε με επιτυχία στο 5ο ΣΦΗΜΜΥ στην Ξάνθη τον Απρίλιο του 2012. Ως διπλωματούχος και ασκούμενος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός συνειδητοποίησε ότι η δια βίου εκπαίδευση αποτελεί συστατικό της ζωής ενός Μηχανικού και μετά από μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε Health Informatics και Signal Processing, o Δημήτρης με την καταλυτική υποστήριξη του ιδρύματος «Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης» θα συνεχίζει σε μεταπτυχιακές σπουδές στο KU Leuven στον τομέα του Biomedical Engineering τον Σεπτέμβριο του 2013. Μελλοντικά επιθυμεί να εργαστεί ως διδακτορικός ερευνητής.


photo Άλκηστις Βαλουκτσή (2014)

Η Βαλουκτσή Άλκηστις αποφοίτησε ως αριστούχος από το 1ο Γενικό Λύκειο Χορτιάτη και στη συνέχεια φοίτησε στο τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές τις σπουδές ακολουθώντας την κατεύθυνση “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση” το 2012 με βαθμό πτυχίου 7,86 (Λίαν Καλώς). Η πτυχιακή της εργασία με τίτλο “Πράσινη Υπολογιστική και πρακτικές διαχείρισης των ΤΠΕ στα σχολεία” βαθμολογήθηκε με Άριστα-10. Από το Σεπτέμβριο του 2014 χάρη στην υποστήριξη του ιδρύματος Μιχαήλ Αρναούτη θα πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου υπό τον τίτλο “Msc Design Informatics”. Έχει εργαστεί στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίου ιστού για τον ιδιωτικό τομέα καθώς και ως συνεργάτης του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ. Κατέχει εκτός από την ελληνική, τη βουλγαρική και την αγγλική γλώσσα σε άριστο επίπεδο καθώς και τη γερμανική σε καλό επίπεδο. Περιοχές ενδιαφέροντός της αποτελούν η Επικοινωνία Ανθρώπου Υπολογιστή, οι Τεχνολογίες Παγκοσμίου Ιστού και Εφαρμογών, ο Σχεδιασμός Διεπαφής Χρήστη και η Τεχνολογία Λογισμικού.

photo Βασίλειος Γεωργίου Σαρλικιώτης (2015)

Ο Βασίλειος αποφοίτησε από την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2011, ακολουθώντας την κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, ασχολήθηκε με μια σειρά εσωτερικών πανεπιστημιακών έργων, συμπεριλαμβανομένης και της μοντερνοποίησης της ασύρματης υποδομής του τμήματος αλλά και την διασύνδεση της με το Μητροπολιτικό Δίκτυο Θεσσαλονίκης. Το 2007 ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας P.A.N.D.O.R.A. (Program for the Advancement of Non Directed Operating Robotic Agents), με σκοπό την ανάπτυξη μιας ρομποτικής πλατφόρμας εύρεσης επιζώντων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Η ομάδα έχει καταφέρει να καταταχθεί ανάμεσα στις 10 καλύτερες παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στους παγκόσμιους διαγωνισμούς RoboCup. Η συμμετοχή του στην ομάδα είχε ως αποτέλεσμα 2 πανελλήνιες βραβεύσεις ("Βραβείο Καινοτομίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης" για την καλύτερη φοιτητική παρουσία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, και "Καλύτερη Δημοσίευση στην Κατηγορία Επιδείξεων") και 3 δημοσιεύσεις σε συνέδρια (στη Suzhou της Κίνας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το 2009 ολοκλήρωσε την πρακτική του εξάσκηση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την DAAD, στο Τμήμα Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών του FernUniversität in Hagen, πάνω στο γνωστικό αντικείμενο "Αλγόριθμοι Δρομολόγησης Πολλαπλών Κριτηρίων". Το 2011 παρακολούθησε μια εξειδικευμένη σειρά μαθημάτων πάνω στην Ανάπτυξη Ασύρματης Υποδομής σε Περιοχές Καταστροφών, στο πανεπιστήμιο του Aalborg της Δανίας. Η διπλωματική του εργασία βασίστηκε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός αλγορίθμου εντοπισμού θέσης, βασισμένου στην τεχνολογία RFID, για την υποβοήθηση ρομποτικών οχημάτων. Το 2012 ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στη 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Βόλου. Τον ίδιο χρόνο, βραβεύτηκε με την πρώτη θέση και στους 2 διαγωνισμούς καινοτομίας στα πλαίσια του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μικροτεχνολογίας, το οποίο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο ΙΜΤΕΚ ((Institute für Mikrosystemtechnik) στο Freiburg της Γερμανίας. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αρναούτη, Ο Βασίλειος επί του παρόντος επιδιώκει την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Microsystems Engineering του Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, ενώ παράλληλα απασχολείται ως ερευνητικό προσωπικό στο Ινστιτούτο Fraunhofer.

photo Γεράσιμος Δωρής (2015)

Ο Γεράσιμος γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του αποκτώντας MEng στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου το κύριο ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στο κομμάτι της ενεργειακής βιωσιμότητας, ειδικότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ένταξή τους στο δίκτυο διανομής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όντας ενεργό μέλος των IEEE και IEEE Power & Energy Society από το 2013, και μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανικών και Τεχνολογίας (ΙΕΤ) παρίσταται ανελλιπώς σε συνέδρια παγκοσμίως επιδιώκοντας να ενημερώνεται με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα που τον ενδιαφέρει. Αξιοσημείωτη μελέτη του ήταν η «Μελέτη και κοστολόγηση των ενεργειακών συστημάτων υβριδικής κατοικίας» που πραγματοποιήθηκε σε κύρια συνεργασία με τις εταιρίες 4M και Daikin, ενώ η διπλωματική διατριβή του με θέμα «Εφαρμογή του δυναμικού προγραμματισμού στην επέκταση δικτύων φυσικού αερίου» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εταιρία Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης και συνέβαλε στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας στην τοπική επέκταση των δικτύων. Μεταξύ 2013 και 2014, εργάστηκε στις Sunera North Ltd, Daikin Ltd και Energyland, εταιρίες που έχουν βάση στη Βόρεια Ελλάδα και σχετίζονται με φωτοβολταϊκά πάρκα, αντλίες θερμότητας και εγκαταστάσεις πέλλετ - φυσικού αερίου, αντίστοιχα. Το 2014/15 εκπλήρωσε τη στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο παράρτημα του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, στο σώμα Έρευνας και Πληροφορικής, τελειοποιώντας τις δεξιότητές του ως διαχειριστής δικτύων και μηχανικός λογισμικού. Κατά το διάστημα αυτό, επίβλεψε την ανακατασκευή του παλαιού απόρρητου δικτύου υπολογιστών του NATO ως υπεύθυνος ομάδας 6 ατόμων. Το 2016, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πραγματοποιώντας μεταπτυχιακή ειδίκευση στα Συστήματα Βιώσιμης Ενέργειας, έχοντας ως συνοδοιπόρο και υποστηρικτή το Ίδρυμα Στρατηγού Μιχαήλ Αρναούτη. Έχοντας αποκτήσει γνώση σε βάθος στην ενεργειακή βιωσιμότητα, πραγματοποίησε τη διπλωματική του στην πρόβλεψη βοηθητικών υπηρεσιών προς το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δια μέσου μεγάλου χώρου στάθμευσης/φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προβλέποντας μελλοντική εφαρμογή σε αεροδρόμια. Εργάστηκε στην WPO – Wind Prospect Operations παρέχοντας διαχείριση ενεργητικού σε αιολικά πάρκα (Enercon, Siemens, Vestas, Nordex, Acciona, Senvion) εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη λειτουργία τους, υποστηρίζοντάς τα τεχνικά και από οπτικής συμβολαίων. To Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τον έχει τιμήσει συμπεριλαμβάνοντάς τον ως ‘Κατορθώματα Αποφοίτων’ στο επίσημο διαφημιστικό φυλλάδιο παρουσίασης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Τμήμα των Μηχανικών, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του (εκτίθεται στην κορυφή μιας ανεμογεννήτριας). Σήμερα, εργάζεται ως Μηχανικός Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας στην εταιρία WSP|Parsons Brinkerhoff. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ελληνικά. Κατέχει Ειδικό Πτυχίο Μουσικής Αρμονίας με βαθμό «Άριστα» και του αρέσει να παίζει πιάνο (επαγγελματικά), σαξόφωνο και ακορντεόν, καθώς και του αρέσουν οι εξωτερικές δραστηριότητες όπως ποδηλασία, διάφορα είδη ομαδικών αθλημάτων και ο εθελοντισμός (σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, τράπεζα τροφίμων, Cancer Research UK κλπ).

photo Στυλιανός Μόσχογλου (2015)

Ο Στυλιανός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Κιλκίς το 2008, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία στον νομό. Το 2007, προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού «Λυσίας». Το 2008, του απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και ήταν μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Μεσογειάδα». Τον ίδιο χρόνο, δημιούργησε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στα μαθηματικά, το www.mathematica.gr, η οποία είναι τώρα στον τομέα της η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Το 2011, ενώ ήταν προπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του τότε Προέδρου της Σχολής, κ. Περικλή Μήτκα, διοργάνωσε και παρουσίασε μία σειρά από διαλέξεις αφιερωμένες στις Τεχνολογίες του Διαδικτύου, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα (webseminars.ee.auth.gr). Το 2013, απονεμήθηκε στην ομάδα του το 3ο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας «E-nnovation 2013» για το project τους «Pick-Me» (www.pick-me.gr). Τον ίδιο χρόνο, προσκλήθηκε στην Ευρωβουλή από τον Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά να παρουσιάσει το project τους. Το 2014, προσκλήθηκε στο Greek Economic Forum, το οποίο έλαβε χώρα στην Ευρωβουλή, προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις του για τη νεανική καινοτομία μπροστά σε Έλληνες Υπουργούς, Ευρωβουλευτές και Οικονομολόγους. Τον ίδιο χρόνο, ήταν οργανωτικό μέλος στoυς «Προγραμματιστικούς Διαγωνισμούς», μια πρωτοβουλία με στόχο να ενδυναμώσει τις προγραμματιστικές τεχνικές και ικανότητες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (contests.ee.auth.gr). Είναι ενεργό μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) και είναι μέλος της κοινότητας Υπολογιστικής Νοημοσύνης. Έχει τελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος της IEEE του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2013 εκλέχθηκε ως αντιπρόεδρός του. Το 2013, εκπροσώπησε το παράρτημα στο Πανελλαδικό Συνέδριο Παραρτημάτων που έλαβε χώρα στην Λευκωσία της Κύπρου. Αποφοίτησε το 2014 με βαθμό 8.34/10.00, έχοντας την 5η καλύτερη επίδοση μεταξύ 247 συμφοιτητών. Από τον Οκτώβριο του 2015 θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Imperial College London με την αρωγή του Ιδρύματος Αρναούτη, κάνοντας μεταπτυχιακό στον τομέα του Computing, με ειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με κοινωνικές δράσεις και είναι μέλος του προγράμματος νέων Ροταράκτ του Ιδρύματος Ρόταρυ. Από το 2013, είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της ιστοσελίδας της 2484 Ροταράκτ Περιφέρειας (www.rotaractdistrict2484.org). Είναι εθελοντής στις δράσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του αρέσει ο προγραμματισμός, να διαβάζει φιλοσοφικά και ιστορικά βιβλία και να παίζει πιάνο.

photo Χρήστος Μπάμπης (2015)

Ο Χρήστος γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Αθήνας, με κύριο αντικείμενο την όραση υπολογιστών και την ανάλυση εικόνας με μέσο όρο 9.42/10.00. Στη διπλωματική του εργασία, μελέτησε και ανέπτυξε καινοτόμες γραφοθεωρητικές μεθόδους με στόχο την κατάτμηση εικόνας. Από τον Αύγουστο του 2014, ξεκίνησε την διδακτορική του έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν στο εργαστήριο Ανάλυσης και Επεξεργασίας Εικόνας και Βίντεο (LIVE), όπου ασχολείται με την αξιολόγηση της ποιότητας εικόνας και βίντεο με βάση την ανθρώπινη αντίληψη με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αρναούτη. Το καλοκαίρι του 2015 εργάστηκε στην Intel στη Silicon Valley πάνω στην ανάπτυξη νέων αλγορίθμων στερέοψης. Τον ελεύθερο του χρόνο, ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες, τη μουσική και την ποίηση.

photo Χρήστος Σακαρίδης (2015)

Ο Χρῆστος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Εργαστήριο Όρασης Υπολογιστών του ΕΤΗ Ζυρίχης υπό την επίβλεψη του Καθ. Λουκ Φαν Χουλ, όπου εργάζεται με τον Δρ. Ντενσίν Ντάι επί της οπτικής αναγνώρισης υπό δυσμενείς συνθήκες όπως ομίχλη και νύχτα στο πλαίσιο των αυτόνομων αυτοκινήτων, έχοντας αναπτύξει πρωτοπόρες μεθόδους για σημασιολογική κατάτμηση εικόνων προσαρμοσμένη σε τέτοιου είδους πεδία. Πριν από τις διδακτορικές του σπουδές, ο Χρῆστος πήρε το MSc στην Πληροφορική από το ΕΤΗ Ζυρίχης το 2016 με εξειδίκευση στην Οπτική Υπολογιστική και βαθμό 5,59/6 (μέσα στο καλύτερο 18%). Κατά τον δεύτερο χρόνο των μεταπτυχιακών σπουδών του (2015-2016), έλαβε την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος «Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης» και πραγματοποίησε την μεταπτυχιακή του εργασία επί της παραμόρφωσης σχημάτων στο Εργαστήριο Γραφικής με Υπολογιστές του ΕΤΗ. Προηγουμένως, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), λαμβάνοντας το Δίπλωμά του το 2014 με βαθμό Άριστα 9,06/10 (μέσα στο καλύτερο 5%). Στη διπλωματική του εργασία, με επιβλέποντες τον Καθ. Πέτρο Μαραγκό και τον Καθ. Κίμωνα Δρακόπουλο, ανέπτυξε μια καινοτόμο θεωρητική μέθοδο για ανίχνευση συνεκτικών συστάδων σε εικόνες ορισμένες επί αυθαιρέτων γράφων μέσω επέκτασης του πλαισίου εργασίας των ενεργών καμπυλών σε αυτό τον γενικότερο τύπο δεδομένων. Φοίτησε στο Pierce College του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, από το οποίο αποφοίτησε πρώτος σε σειρά το 2009, τιμώμενος ως Valedictorian. Το 2008, συμμετείχε στο Global Young Leaders Conference που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, παίρνοντας μέρος σε προσομοιώσεις διεθνών πολιτικών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Σύνοδος του ΟΗΕ. Τα κύρια ερευνητικά πεδία του είναι η Όραση Υπολογιστών και η Εκμάθηση Μηχανών, ενώ αντλεί επίσης έμπνευση από τις γενικές μαθηματικές πτυχές της Επεξεργασίας Σημάτων. Έχει συγγράψει 8 επιστημονικές δημοσιεύσεις, όλες δημοσιευμένες σε συνέδρια και περιοδικά πρώτης γραμμής στην Όραση Υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των CVPR, ICCV, ECCV, IJCV και SIIMS. Έχει συνδιοργανώσει το σεμινάριο «Όραση για Όλες τις Εποχές» που έλαβε χώρα σε σύνδεση με το συνέδριο CVPR το 2019 και το 2020. Υπηρετεί ως κριτής για τα περιοδικά IJCV και IEEE TIP. Ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την υδατοσφαίριση, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Διαβάζει ιστορία, μυθολογία και γεωγραφία. Παίζει μπαγλαμά και τραγουδάει ερασιτεχνικά.

photo Φάνης Βλάχος (2016)

Ο Φάνης γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Το 2011 πέρασε 2ος στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών απ’όπου αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8.56/10. Κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους έκανε πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος». Στο πρόγραμμα αυτό χειριζόταν τα λογισμικά προσομοίωσης των ανιχνευτών neutrino και συνέκρινε τα αποτελέσματά τους, το οποίο βοήθησε στην δημοσίευση ενός άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό EPJ Web of Conferences. Με την βοήθεια του ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, θα συνεχίσει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Sensor and Imaging Systems που παραδίδεται σε συνεργασία από τα University of Glasgow και University of Edinburgh. Τα τελευταία 2 χρόνια συμμετέχει ως εθελοντής στον περιβαλλοντικό οργανισμό «Αρχέλων» και στον ελεύθερο του χρόνο του ασχολείται με τον αθλητισμό, τις πολεμικές τέχνες και το σκάκι .

photo Παναγιώτης Νικολουτσόπουλος (2016)

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1991 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το προπτυχιακό του και, με την βοήθεια του ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στην Σκωτία για το μεταπτυχιακό του, όπου εμβάθυνε στη Θεωρητική Πληροφορική. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε σε ιδιωτικές εταιρίες πληροφορικής, το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Ενέργειας (CERN) στην Γενεύη, όπου ανέπτυξε λογισμικό για την διαχείριση του προσωπικού του Συμβουλίου. Εργάστηκε επίσης ως δάσκαλος για τρία μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Ήταν ενεργός εθελοντής του Δικτύου Φοιτητών Εράσμους (ESN) τόσο κατα την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στο εξωτερικό. Από την ολοκλήρωση των σπουδών του, ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού back-end στις εταιρείες Amadeus και πρόσφατα Booking.com στην Ολλανδία, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

photo Θεοφάνης Σοφιανόπουλος (2016)

Ο Φάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Το 2009 εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εξειδικεύτηκε στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στη διπλωματικη του εργασία, με επιβλέποντα τον καθηγητή Σταύρο Παπαθανασίου, δημιούργησε μια καινοτόμο μέθοδο για τον αποδοτικό και ποσοτικοποιημένο έλεγχο Φωτοβολταικών Διατάξεων, με στόχο την αύξηση της διείσδυσης των Φωτοβολταικών Συστημάτων σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Η εν λόγω διπλωματική εργασία είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή επιστημονικού άρθρου με τίτλο ‘’ Active Power Control in PV Systems Using a Curve Fitting Algorithm Based on the Single-Diode Model’’, σε συνεργασία με τον επιβλέποντα καθηγητή κ. Σταύρο Παπαθανασίου και τον υποψήφιο διδάκτορα Ευστράτιο Μπατζέλη. Το επιστημονικό αυτό άρθρο παρουσιάστηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας στο ετήσιο Ευρωπαικό συνέδριο Ηλιακής Ενέργειας τον Οκτώβριο του 2015. Παράλληλα με τις προπτυχιακές του σπουδές, ανακυρήχθηκε υπότροφος του ιδρύματος ’’Angelopoulos-Clinton Fellowship’’ και σε συνεργασία με δυο συμφοιτητές του απο τη σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπήρξε μέλος της Ελληνικής αποστολής στο ετήσιο συνέδριο ’’Clinton Global Initiative University’’ που διεξήχθη στο Μαιμι των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, παρουσιάζοντας την ιδέα τους για την κατασκευή διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που στόχο έχει την παρουσίαση εικονικών πειραμάτων σε τάξεις του Γυμνασίου. Η ιδέα αυτή μετατράπηκε σε πράξη καθώς αυτή τη στιγμή η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι υπο κατασκευή. Το πάθος του για τις Αναναώσιμες Πηγές Ενέργειας τον οδήγησε το Σεπτέμβριο του 2015 στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master του Technical University of Denmark (DTU), με εξειδίκευση στην Αιολική Ενέργεια (Wind Energy Engineering). Με τη πολύτιμη βοήθεια του ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, συνεχίζει στο δεύτερο χρόνο των σπουδών του έχοντας μέχρι τώρα αποκομίσει βαθμολογίες που τον κατατάσσουν στο καλύτερο 5% του έτους του. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον αθλητισμό γενικότερα και ιδιαίτερα με το μπάσκετ και την ιστιοπλοια.

photo Χρύσα Καζά (2016)

Η Χρύσα γεννήθηκε το 1993 στην Κατερίνη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο νομό Πιερίας, και εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως προπτυχιακή φοιτήτρια, υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φοιτητικού παραρτήματος ΙΕΕΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για τρία συνεχόμενα χρόνια και το 2015, ως αντιπρόεδρος, βοήθησε στη διοργάνωση του 3ου ΙΕΕΕ Συνεδρίου για Έλληνες φοιτητές και νέους επαγγελματίες (HSYP). Ακολούθησε τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και το καλοκαίρι του 2015 έκανε πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «i-Treasures». Με αφορμή το μάθημα «Προηγμένες Τεχνικές Επεξεργασίας Σήματος» και σε συνεργασία με ορισμένους συμφοιτητές της, εκπόνησε εργασία με θέμα την ανάλυση εγκεφαλικών σημάτων κατά τη διάρκεια πειράματος προσοχής, η οποία παρουσιάστηκε και βραβεύθηκε στο Medicon 2016 ( XIV Mediterranean Conference on Medical and Biological Engineering and Computing). Στη συνέχεια, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ.Χατζηλεοντιάδη, εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα την ανίχνευση και ταξινόμηση των κορυφών διέγερσης νευρώνων (spike sorting) και αποφοίτησε με βαθμό 8,23. Τώρα συνεχίζει τις σπουδές της στο Imperial College of London ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο MSc Biomedical Engineering, έχοντας λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης. Κατέχει Ειδικό Δίπλωμα Αρμονίας και Αντίστιξης, καθώς και Πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα, ενώ έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τη χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών, το φωνητικό σύνολο «de profundis» και τη χορωδία της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση.

photo Κική Καζά(2016)

Η Κυριακή (Κική) γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1990 και αποφοίτησε από το Λύκειο Αιγινίου το 2008. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2008, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης μεταξύ όλων των υποψηφίων (19.88/20) και εισήχθη πρώτη στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Για αυτή την διάκριση, έλαβε υποτροφία από το ΙΚΥ και την Eurobank E.F.G. και τιμητική διάκριση από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια και το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο ΤΗΜΜΥ, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του φοιτητικού παραρτήματος ΙΕΕΕ (Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) του ΑΠΘ και της φοιτητικής προγραμματιστικής ομάδας DE.CO.DE. του εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού (ISSEL) και συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, διαγωνισμών και εκπαιδευτικών ταξιδιών για φοιτητές. Από το 2011 έως το 2013, διετέλεσε μέλος της φοιτητικής ερευνητικής ομάδας “Symbiosis: Alzheimer’s Support”, η οποία απέσπασε διακρίσεις σε εθνικό (1o Βραβείο στους Εθνικούς Τελικούς στο διαγωνισμό Microsoft Imagine Cup 2012, 3ο βραβείο στο διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας i-bank Innovation & Technology 2013, παρουσίαση στο TED-X 2013, τιμητική διάκριση από τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ), ευρωπαϊκό (2o Βραβείο και Βραβείο Κοινού στο Social Innovation Tournament 2012 της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) και παγκόσμιο επίπεδο (κατάταξη στις 6 κορυφαίες ομάδες στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού Microsoft Imagine Cup 2012 στο Σίδνεϋ, Βραβείο ΙΕΕΕ 2013, δημοσίευση στο HCI 2013). Το 2014 ολοκλήρωσε την διπλωματική της εργασία στην βιοπληροφορική και αποφοίτησε με βαθμό 8.04/10. Από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούνιο του 2016, δούλεψε ως βοηθός έρευνας στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, συμμετέχοντας στο Horizon2020 ερευνητικό έργο “ProsocialLearn”. Σε αυτό το διάστημα, ανέπτυξε εφαρμογές αναγνώρισης χειρονομιών και συναισθημάτων και συνυπέγραψε 3 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και μία σε επιστημονικό περιοδικό. Η επιθυμία της να συνδυάσει τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης με το πάθος της για τις νοητικές λειτουργίες και τον εγκέφαλο, την οδήγησε στο χώρο της υπολογιστικής νευροεπιστήμης. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ξεκίνησε με την πολύτιμη αρωγή του Ιδρύματος Αρναούτη, τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πρόγραμμα Neural System and Computation των πανεπιστημίων ΕΤΗ και UZH στη Ζυρίχη. Πέρα από τον εγκέφαλο και την υπολογιστική, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για την Κική, αποτελεί η φιλοσοφία, η ψυχολογία, η ποίηση, όλες οι τέχνες του θεάματος και η δράση των μικρών εθελοντικών ομάδων.

photo Βασίλης Παπαστεφανόπουλος (2017)

Ο Βασίλης Παπαστεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1990. To 2014 εισήχθη στο τμήμα αθηματικών του Πανεπιστήμιου Πατρών, όπου ειδικεύθηκε στον τομέα της Πληροφορικής και των Υπολογιστικών Μαθηματικών αναπτύσσοντας έντονο ενδιαφέρον για τη Μηχανική Μάθηση. Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Σωτήρη Κωτσιαντή εκπόνησε την προπτυχιακή διπλωματική του εργασία «Βαθμολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας με Χρήση Μηχανικής Μάθησης», όπου διερεύνησε την εφαρμοσιμότητα των τεχνικών της Μηχανικής Μάθησης στη διαδικασία της Βαθμολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας, μιας μεθόδου που χρησιμοποιείται ευρέως από οικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως για την αξιολόγηση της χρηματοπιστωτικής φερεγγυότητας. Ως μέλος του εργαστηρίου Μηχανικής Μάθησης του Τμήματος, σε συνεργασία με τον Δρ. Κωτσιαντή και τον Υποψήφιο Διδάκτορα Σταμάτη Κάρλο εκπόνησε περαιτέρω ερευνά πάνω στο ίδιο αντικείμενο, τα αποτελέσματα της οποίας συνοψίζονται στην επιστημονική εργασία με τίτλο «Using Semi-Supervised Learning Methods for Credit Score Problem». Η εργασία έγινε δεκτή προς δημοσίευση και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο «21st International Conference on Knowledge-Based and Intelligent Information & Engineering Systems (KES-2017-CIMA 2017)» το οποίο διεξήχθη στη Μασσαλία. Αποφοίτησε το 2017 με συνολικό μέσο ορό 8.69/10, 3 ος ανάμεσα σε 372 φοιτητές (1% των εισαχθέντων). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου του Παιδαγωγικού Τμήματος του ίδιου Πανεπιστήμιου το οποίο έλαβε το 2012. Το Σεπτέμβριο του 2017, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πρόγραμμα «MSc Machine Learning» του University College London (UCL).


photo Βασίλειος Λευκόπουλος (2017)

Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το 15ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης το 2011. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011 συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στο Λύκειο του (19.6/20), επίτευγμα για το οποίο βραβεύθηκε από την EFG Eurobank Ergasias SA, και εισήχθη τέταρτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ακολούθησε τον τομέα Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών, δίνοντας έμφαση στον τομέα του Αυτομάτου Ελέγχου. Πάνω σε αυτόν τον τομέα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γεώργιου Ροβιθάκη και σε συνεργασία με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Continental, εκπόνησε την διπλωματική εργασία του και αποφοίτησε το 2017 με βαθμό 8.9/10 ανήκοντας στο πρώτο 2% της τάξης του. Τον Σεπτέμβριο του 2017, με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πρόγραμμα Master in Robotics, Systems and Control του πανεπιστημίου ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology in Zurich), στην Ελβετία. Στον ελεύθερο του χρόνο, ασχολείται ιδιαίτερα με τη μουσική και τον κινηματογράφο. photo Παντελής Ζαφειρόπουλος (2018)

Ο Παντελής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το 1993. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας και πέτυχε το στόχο του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Έτσι, έγινε δεκτός στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του εισήχθη στην ομάδα RAPPEL του Εργαστηρίου Πληροφορικής του τμήματος όπου συνεργάστηκε με συναδέλφους για την κατασκευή του υλικού καθώς και του λογισμικού ενός ρομπότ LEGO το οποίο λειτουργούσε αυτόνομα. Στο 3ο έτος των σπουδών του επικεντρώθηκε στον τομέα των Στοιχείων Μηχανών και έτσι έγινε μέλος της ομάδας βοηθών η οποία συμβούλεψε τους φοιτητές σχετικά με τις εργασίες τους στα Στοιχεία Μηχανών, επίλυσε απορίες και παρέδωσε διαλέξεις με ασκήσεις. Έπειτα, έλαβε μέρος στο πρόγραμμα Erasmus Placement μέσω του οποίου έκανε πρακτική στην εταιρία Silberform στη Στουτγκάρδη, όπου συνέβαλε σε project σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία. Γυρνώντας πίσω στη Θεσσαλονίκη, εστίασε το ενδιαφέρον του στον τομέα των Συστημάτων Ελέγχου καθώς επέλεξε να αναλύσει δυναμικά τον ρομποτικό μηχανισμό Stewart Platform και να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για τη σωστή δυναμική συμπεριφορά της πλατφόρμας. Οι επιβλέποντες της διπλωματικής του εργασίας ήταν οι καθηγητές Σ. Νατσιάβας και Π. Σεφερλής. Τον Ιούλιο του 2017 αποφοίτησε με 8.59 / 10 στο πρώτο 10% της τάξης του, ενώ τρεις μήνες μετά εισήχθη στον Ελληνικό Στρατό για να υπηρετήσει τη χώρα του. Τον Σεπτέμβριο του 2018, χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχάλης Αρναούτης για να σπουδάσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Control Systems στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Imperial College London. photo Μαρικίτα Μαρινάκη (2018)

Η Μαρία (Μαρικίτα) εισήχθη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012 κάτι το οποίο αποτελούσε και το όνειρο της από μικρή ηλικία. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στην βιοϊατρική μηχανική έναντι της νόσου Alzheimer και της Οξείας Πνευμονικής Βλάβης στο ΑΠΘ και στο University of Illinois at Chicago αντίστοιχα. Η έρευνα της έξαψε το ενδιαφέρον για την λειτουργία του Συστήματος Υγείας συνολικά, και πως μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την «ιστορία», δηλαδή την τεράστια βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί κατά τα περασμένα χρόνια, ώστε να ληφθούν ενημερωμένες αποφάσεις για το μέλλον, μειώνοντας τα κόστη του συστήματος και αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα αποτελεσματικής θεραπείας των ασθενών. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να συνεχίσει της σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα Industrial Engineering and Operations Research στο UC Berkeley. Αυτή την στιγμή ασχολείται με την επεξεργασία δεδομένων με την χρήση Machine Learning αλγορίθμων με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη σε ομάδες ανθρώπων που έμφανίζουν γενετική προδιάθεση.

photo Μαριέλα Παπαδακη (2019)

Η Μαρία Ελπίδα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Αποφοίτησε από το Λύκειο το 2013 με αριστείο και βραβείο και εισήχθη 11η σε κατάταξη στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές της, συμμετείχε σε φοιτητικούς συλλόγους και σε εθελοντικές δράσεις, κατέχοντας κύριο ρόλο στην Οργανωτική Επιτροπή διαφόρων εκδηλώσεων, ανάμεσα σε αυτές το Φοιτητικό Συνέδριο του ΔΕΤ, οι εκδηλώσεις της εθελοντικής πλατφόρμα GloVo καθώς και το Job Fair Athens - μια δράση με σκοπό τη σύνδεση νέων αποφοίτων και επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί η νεανική ανεργία. Στο μάθημα "Ανάλυση & Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων" γνώρισε τη σημασία της αξιοποίησης των επιχειρησιακών δεδομένων και βραβεύτηκε για την εκπόνηση εργασίας επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Η Μαρία Ελπίδα είχε τη δυνατότητα να περάσει ένα εξάμηνο από τις σπουδές της στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Χάγης στην Ολλανδία, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της, η Μαρία Ελπίδα με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην ανερχόμενη ελληνική start-up BEAT- Taxibeat LTD, όπου ασχολήθηκε με τον τομέα Επιχειρηματικής Ευφυΐας. Αυτή η εμπειρία ενδυνάμωσε την αγάπη της για τον κλάδο της Ανάλυσης Δεδομένων και ως εκ τούτου, μετά την αποφοίτηση της με βαθμό 8,41 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Μαρία Ελπίδα εργάστηκε για ενάμιση χρόνο στην εταιρία Byte Computer ως Αναλυτής Δεδομένων, αξιοποιώντας τεχνολογίες Microsoft για την ανάπτυξη αναφορών και για την πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων επάνω στον τομέα της Επεξεργασίας Δεδομένων. Θέλοντας να καλλιεργήσει τις δεξιότητες της στον κλάδο της, η Μαρία Ελπίδα έκανε αίτηση και έγινε δεκτή για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών στο Rotterdam School of Management (RSM), στο MSc Business Information Management. To RSM βρίσκεται στο 1% των business schools παγκοσμίως τα οποία διαθέτουν Triple Crown Accreditation για την ποιότητα σπουδών. Η Μαρία Ελπίδα είναι ευγνώμων προς το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, καθώς με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος είναι σε θέση καλύψει μέρος του κόστους των σπουδών της στο Rotterdam.

photo Παναγιώτης Παχυμανώλης (2019)

Ο Παναγιώτης-Παντελεήμων Παχυμανώλης γεννήθηκε στην Σάμο το 1995. Εισήχθη 4ος στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Αποφοίτησε το Νοέμβριο του 2018 με βαθμό αποφοίτησης 8,15/10, ανήκοντας στο ανώτερο 5% της τάξης του. Κατά την διάρκεια των σπουδών εξειδικεύτηκε στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και Ιδιωτικότητα και στα Επικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο “Υλοποίηση μοντέλου συμπεριφοράς χρήστη για τον εντοπισμό παραβιασμένων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα. Μελέτη περίπτωσης στο Facebook.” χαρακτηρίστηκε Άριστη και έλαβε βαθμό 10/10. Το 2019 ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην 79 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην Σάμο. Το ίδιο έτος θα ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κυβερνοασφάλεια στο Πανεπιστήμιο του Τβέντε στην Ολλανδία με την βοήθεια και την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το μπάσκετ, το τρέξιμο και την κολύμβηση.

photo Κωνσταντίνος Ζήσης (2019)

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1993 και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Το 2011 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων και εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ακολούθησε τον τομέα Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών με ιδιαίτερη έμφαση στον Αυτόματο Έλεγχο. Ως προπτυχιακός φοιτητής συμμετείχε στην ομάδα ρομποτικής P.A.N.D.O.R.A., μια φοιτητική ομάδα που έχει ως στόχο την κατασκευή ενός αυτόνομου ρομποτικού διασωστικού οχήματος για χρήση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Η ομάδα είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό RoboCup Rescue στο Hefei της Κίνας το 2015, και κατατάχθηκε δεύτερη στην κατηγορία της αυτονομίας. Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γεώργιου Ροβιθάκη, εκπόνησε την διπλωματική του εργασία με τίτλο “Αναγνώριση μη γραμμικών συστημάτων μέσω Ελέγχου Προδιαγεγραμμένης Απόκρισης” η οποία βρίσκεται υπό αξιολόγηση για την δημοσίευση της στο επιστημονικό περιοδικό “IEEE Transactions on Automatic Control” - ένα από τα πιο δημοφιλή επιστημονικά περιοδικά στον τομέα του Αυτομάτου Ελέγχου. Τον Σεπτέμβριο του 2019, υπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, θα ξεκινήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Electrical Engineering and Information Technology” στο ETH Zurich στην Ελβετία. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τον κινηματογράφο, τα επιτραπέζια παιχνίδια και την ορειβασία.

photo Στέφανος Κουφίδης (2020)

Ο Στέφανος γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη και το 2013 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» με βαθμό απολυτηρίου «Άριστα» 19.3. Το ίδιο έτος εισήχθη, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά το τρίτο έτος των σπουδών του, εντάχθηκε στο τομέα των τηλεπικοινωνιών όπου και εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με θέμα «Θεωρητική μελέτη των τοπολογικά χειρόμορφων μεταϋλικών υπερβολικής διασποράς» υπό την επίβλεψη το καθηγητή Νικόλαου Β. Κανταρτζή και έλαβε το δίπλωμα του μηχανικού με βαθμό «Άριστα» 8.51. Αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης έρευνας και πληροφορικής του Γ’ Σώματος Στρατού, συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο φοιτώντας στο MSc in Optics and Photonics του τμήματος φυσικής του Imperial College London, όπου και αποφοίτησε το 2021 με βαθμό 73.5 %, λαμβάνοντας διάκριση (Distinction). Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος φυσικής του Imperial College London με αντικείμενο τη θεωρητική οπτική υπό την επίβλεψη του καθηγητή Martin W. McCall. Αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη προς το «Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης» για την εμπιστοσύνη που του δείχνει και για την οικονομική ενίσχυση των μεταπτυχιακών του σπουδών. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Φυσικής του Ηνωμένου Βασιλείου (IOP) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

photo Αντώνιος Κεκεμπανος (2020)

Ο Αντώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και μεγάλωσε στην Ν.Αρτάκη Ευβοίας από το Λύκειο της οποίας αποφοίτησε το 2012. Χάρη στην επίδοση του στις Πανελλήνιες εξετάσεις της ίδιας χρονιάς, εισάγεται στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Κατά την διάρκεια των σπουδών του, βασικό τομέα ενδιαφέροντος αποτέλεσαν τα Ψηφιακά-Ενσωματωμένα Συστήματα, καθώς από μικρή ηλικία σχεδίαζε και κατασκεύαζε ηλεκτρονικά κυκλώματα που επίλυαν κάποιο πρόβλημα της καθημερινής ζωής. Σε αυτή την περίοδο, έγινε μέλος της ομάδας Formula Student Prom Racing του ΕΜΠ ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός με βασική αρμοδιότητα τον σχεδιασμό, κατασκευή και προγραμματισμό του συστήματος καταγραφής δεδομένων του μονοθεσίου. Η Formula Student είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός όπου φοιτητές σχεδιάζουν, κατασκευάζουν αγωνιστικά μονοθέσια αυστηρών προδιαγραφών τα οποία κρίνονται τόσο ως προς τον σχεδιασμό όσο κι ως προς τις επιδόσεις τους. Έπειτα υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δημήτριου Σούντρη της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ, ολοκλήρωσε τη διπλωματική του εργασία με τίτλο ‘’Ανάλυση ΗΚΓ σε Ενσωματωμένες Εφαρμογές ΙοΤ με Λειτουργικά Πραγματικού Χρόνου (RTOS)’’ κι αποφοίτησε με βαθμό 9.22/10. Το 2018 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό σε πόστο διαχείρισης υπολογιστών και δικτύων λόγου του σχετικού διπλώματος του. Τον Φεβρουάριο του 2019, ξεκίνησε να εργάζεται ως Μηχανικός Ενσωματωμένου Λογισμικού στην Intracom Telecom στην Παιανία Αττικής, ένα παγκόσμιο πάροχο τηλεπικοινωνιακών λύσεων. Το Σεπτέμβριο του 2020, με τη βοήθεια του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τα Ενσωματωμένα Συστήματα, στο Πολυτεχνείο του Eindhoven.

photo Δημήτριος Αντωνιάδης(2020)

Ο Δημήτριος Αντωνιάδης γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής τον Νοέμβριο του 1996. Κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων διακρίθηκε 5 φορές στον Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας “Θαλής” και συμμετείχε ισάριθμες φορές στο Μαθηματικό Διαγωνισμό “Ευκλείδης”. Αποφοίτησε πρώτος από το Παλλατίδειο Γενικό Λύκειο Σιδηροκάστρου το 2014 συγκεντρώνοντας 19159 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για τη διάκριση του αυτή, βραβεύτηκε από την Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”. Το 2017, παράλληλα με τις σπουδές του, κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό και συμμετείχε στους Πανελλήνιους Αγώνες Αντιπτέρισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας λαμβάνοντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του τον Ιούνιο του 2020 με βαθμό 8,15. Η διπλωματική του εργασία είχε τίτλο “Σχεδίαση μεικτού σήματος επεκτάσιμου επαναρυθμιζόμενου νευρομορφικού πυρήνα” με επιβλέποντα τον Καθηγητή Χατζόπουλο Αλκιβιάδη. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του εργασίας και μέσω της συμφωνίας του ΑΠΘ με την Europractice, έλαβε πληθώρα πιστοποιητικών σχετικά με τη χρήση των εξειδικευμένων εργαλείων σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων της Cadence. Τον Οκτώβριο του 2020, με τη βοήθεια και την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, θα παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Analogue and Digital Integrated Circuit Design” στο Imperial College London. Στον ελεύθερο του χρόνου ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ενώ είναι και μέλος της ομάδας Αντιπτερισης Κάστρο με την οποία έχει λάβει 3 φορές διάκριση (3η θέση) στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα.

photo Παύλος Φραγκογιάννης(2020)

Ο Παύλος Φραγκογιάννης γεννήθηκε στα Χανιά το 1994. Το 2012 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων και εισήχθη στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Το 2016 είχε τη δυνατότητα να περάσει ένα εξάμηνο από τις σπουδές του στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus. Φοίτησε στο Loughborough University του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 2019 με βαθμό αποφοίτησης 8.24 / 10, ολοκληρώνοντας παράλληλα τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους των σπουδών του. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο “Οπτικοποίηση ιατρικών απεικονιστικών δεδομένων στον τρισδιάστατο χώρο στα πλαίσια ιατρικών τηλεδιαβουλεύσεων στον φυλλομετρητή ιστού” χαρακτηρίστηκε "Άριστη"" και έλαβε βαθμό 10/10. Από το Φεβρουάριο του 2019 μέχρι τον Αύγουστο του 2020 εργάστηκε στην Incelligent ως Μηχανικός Λογισμικού πάνω στην ανάπτυξη Big Data Predictive Analytics πλατφορμών. Ταυτόχρονα, συνυπέγραψε την εργασία "Software Defined Networking in coverged Fi-Wi network", η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό συνέδριο EuCNC 2020, στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνητικό πρότζεκτ με τίτλο "5G-PHOS". Τον Οκτώβριο του 2020, υπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, θα ξεκινήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “MSc Advanced Computing” στο Imperial College London. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το ποδόσφαιρο, τη γυμναστική και τη φωτογραφία.

photo Παναγιώτης Αναγνωσταράς(2020)

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1996, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Τρίτο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας με βαθμό απολυτηρίου 19.4/20 και εισήχθη δεύτερος στη σειρά κατάταξης στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του επέλεξε την κατεύθυνση της «Ανάλυσης και Σύνθεσης Κατασκευών» ενώ η διπλωματική του εργασία είχε τίτλο «Συν-Προσομοίωση Βέλτιστου Ελέγχου και Δυναμικής Ανάλυσης σε Τετρακόπτερο» με επιβλέπων καθηγητή τον κ. Νατσιάβα. Αποφοίτησε με βαθμό διπλώματος 8,66/10 (ανώτερο 10%). Μετά τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, υπηρέτησε στον Στρατό Ξηράς ως στρατιώτης στο Τεχνικό Σώμα. Τον Σεπτέμβρη του 2020, αναμένεται να ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο μεταπτυχιακό “Robotics, Systems and Control”, στο ΕΤΗ Ζυρίχης με την οικονομική βοήθεια από το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτη. Στον ελεύθερο του χρόνου, τον ευχαριστεί να διαβάζει βιβλία, το τρέξιμο, η ορειβασία και η ιστιοπλοΐα.

photo Ευάγγελος Δικόπουλος (2022)

Ο Ευάγγελος γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1996, όπου μεγάλωσε και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Ζακύνθου. Στην συνέχεια εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε με Άριστα και έλαβε κατάταξη ανάμεσα στο 2% των φοιτητών του έτος εισαγωγής του. Κατά την διάρκεια των σπουδών του εξειδικεύτηκε στον τομέα “Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών”, ενώ η διπλωματική του εργασία είχε τίτλο “Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός TDC σε πλατφόρμα FPGA με ακρίβεια επιπέδου picosecond” υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Αλέξιου Μπίρμπα και του καθηγητή Μιχάλη Μπίρμπα. Τον Σεπτέμβρio του 2021 ξεκίνησε, υπό την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης, τις διδακτορικές του σπουδές στο University of Michigan και στην ερευνητική ομάδα του καθηγητή Michael Flynn, η οποία εξειδικεύεται στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και συστημάτων.

photo Αντώνης Παπαοικονόμου (2022)

Ο Αντώνιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Αφού κατατάχθηκε στο ανώτερο 0.8% των Πανελλήνιων Εξετάσεων και κατατάχθηκε πρώτος μεταξύ των μαθητών με καταγωγή από το νησί της Σκύρου, εισήχθη στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Με βασική κατεύθυνση την Επιστήμη Υπολογιστών και αφού διεξήγαγε έρευνα στο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Συστημάτων Μάθησης του ΕΜΠ, αποφοίτησε το 2022 με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ». Ο Αντώνιος υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως Μηχανικός Λογισμικού / Αναλυτής ως μέρος του Σώματος Έρευνας και Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφορικής υποστήριξης του Ελληνικού Στρατού (ΚΕ.Π.Υ.Ε.Σ.). Είναι επίσης ο κύριος συγγραφέας στην δημοσίευση γύρω από την εποπτεία της λειτουργίας των Πυρηνικών Αντιδραστήρων με τεχνικές Βαθιάς Μάθησης και Αυτό-Επιβλεπόμενης Μάθησης στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Annals of Nuclear Energy». Με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος του Στρατηγού Μιχαήλ Αρναούτη, ο Αντώνιος συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα του Applied Machine Learning στο Imperial College of London στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στον ελεύθερο του χρόνο, λατρεύει να παίζει κιθάρα και να ακούει μουσική.

photo Βασίλης Μόσχου (2022)

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη το 1998, όπου και έζησα μέχρι τα 18 μου χρονιά. Από μικρή ηλικία ήταν έκδηλο το ενδιαφέρον και η αγάπη μου για τις θετικές επιστήμες και ειδικότερα στην επιστήμη των Μαθηματικών και της Φυσικής, για τον λόγο αυτό συμμετείχα σε μαθητικούς διαγωνισμούς ενώ παράλληλα ήμουν αθλητής του στίβου όπου κατείχα τιμητικές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο. Αποφοίτησα από το λύκειο με “ΑΡΙΣΤΑ“ (19,5/20) και έγινα δεκτός στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2016. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου επέλεξα την κατεύθυνση <> και εκπόνησα την διπλωματική μου εργασία με θέμα << Κατασκευή και χαρακτηρισμός μικροαισθητήρων υγρασίας με βάση οργανομεταλλικά υβριδικά νανοϋλικά (Metal Organic Framework): επίδραση των τεχνολογικών παραμέτρων κατασκευής>> . Αποφοίτησα με βαθμό 8,42/10 ( ανήκοντας στο καλύτερο 5% του έτους ) το 2021. Έπειτα από τις σπουδές μου, υπηρέτησα στον ελληνικό στρατό ως στρατιώτης Έρευνας και Πληροφορικής , συμβάλλοντας στην συντήρηση και την ανάπτυξη σερβερ και παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα πληροφορικής. Έπειτα έγινα δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο της Δανίας(Danish Technical University) αρχόμενες από τον Σεπτέμβριο του 2022 με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος General Michael Arnaoutis

photo Νικόλαος Σίμος (2023)

Ο Νικόλαος Σίμος μεγάλωσε στο νησί της Κρήτης, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τελικό βαθμό "Λιαν Καλώς". Από μικρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για την επιστήμη, την τεχνολογία, τους υπολογιστές, τη μηχανική και τη βιολογία/ιατρική. Αυτά τα πολύπλευρα ενδιαφέροντα οδήγησαν στην επιλογή της βιοϊατρικής/νευροεπιστημονικής έρευνας ως τον κύριο τομέα μελέτης. Ως ερευνητικός βοηθός, συνδέεται με το Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ηράκλειο της Κρήτης και το Physiology of Cognition Lab στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, στο Βέλγιο. Οι διδακτορικές του σπουδές υπό την επίβλεψη της Δρ. Αθηνάς Δεμερτζή στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης θα υποστηριχθούν από το Ίδρυμα του Στρατηγού Μιχάλη Αρναούτη, για το οποίο είναι ιδιαιτέρως ευγνώμων. Τα λεπτομερή ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν προηγμένες τεχνικές νευροαπεικόνισης, υπολογιστική νευροεπιστήμη και μηχανική μάθηση / τεχνητή νοημοσύνη στην ψυχολογία. Προηγούμενες ερευνητικές ασχολίες περιλαμβάνουν εφαρμογές λειτουργικής νευροαπεικόνισης για τη μελέτη της ασθένειας του λύκου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας και των ήπιων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, καθώς και προβλέψεις μηχανικής μάθησης χρησιμοποιώντας δεδομένα συμπεριφορικών και γνωστικών δεδομένων από ασθενείς με καρκίνο καθώς και ηλικιωμένους με ήπια γνωστικά ελλείματα ή άνοια. Τα μελλοντικά του ερευνητικά σχέδια περιλαμβάνουν τη μελέτη της διάσχισης, μιας αλλοιωμένης κατάστασης συνείδησης μέσω νοητικών, ψυχολογικών και φαρμακευτικών μεθόδων. Μέχρι σήμερα έχει συνεισφέρει σε οκτώ δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και δύο άρθρα συνεδρίων, έξι από αυτές ως πρώτος συγγραφέας.

photo Στέλλα Θεοδωράκη (2023)

Η Στυλιανή (Στέλλα) Θεοδωράκη γεννήθηκε το 1999 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Το 2017 αποφοίτησε από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου με βαθμό απολυτηρίου 19.6/20 και εισήχθη στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της ακολούθησε την κατεύθυνση του Ενεργειακού Μηχανολόγου Μηχανικού, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πραγματοποίησε δίμηνη πρακτική άσκηση στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), όπου και ασχολήθηκε με την χρήση βιοκαυσίμων στον τομέα της αεροπορίας, ενώ επίσης διατέλεσε σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ την διπλωματική της εργασία, με θέμα τον «Σχεδιασμό και μοντελοποίηση ενός συστήματος ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων με δέσμευση CO2 με την τεχνολογία Chemical Looping Combustion». Το 2022 αποφοίτησε από την σχολή της με βαθμό πτυχίου 8.22/10, και στην συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται στο ΕΚΕΤΑ ως επιστημονικός συνεργάτης. Τον Σεπτέμβρη του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Sustainable Energy Technology» του Delft University of Technology στην Ολλανδία, χάρη στην οικονομική βοήθεια από το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης.

photo Βασίλειος Χονδρορρίζος (2023)

Ο Βασίλειος Χονδρορρίζος γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Λαμία. Το 2014 αποφοίτησε πρώτος από το Λύκειο με βαθμό 19.4/20 και εισήχθη στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ειδικεύτηκε στα ηλεκτρονικά κυκλώματα και πιο συγκεκριμένα στην σχεδίαση ολοκληρωμένων μικροηλεκτρονικών κυκλωμάτων και συστημάτων. Αποφοίτησε από την σχολή το 2020 με βαθμό 8.96/10. Αμέσως άρχισε να εργάζεται στην βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα σε εταιρεία που ασχολείται με την σχεδίαση αναλογικών και ψηφιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και συστημάτων. Εργάστηκε στην συγκεκριμένη εταιρεία από τον Μάρτιο του 2020 εως τον Ιούλιο του 2023 και απέκτησε τριετή εργασιακή εμπειρία στην σχεδίαση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Τον Σεπτέμβρη του 2023 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στο TU Delft, στην Ολλανδία με τίτλο "Microelectronics", χαρη στην υποτροφία που του απονεμήθηκε από το Ίδρυμα Αρναούτη.

photo Νικόλας Σπυρέλλης (2024)

Ο Νικόλας Σπυρέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα, όπου ζει, σπούδασε, προπονήθηκε και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ο Νικόλας έχει πλούσιο υπόβαθρο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχοντας εργαστεί για δύο χρόνια στην KPMG ως Senior Digital Transformation Advisor και για ένα έτος στη BCG ως IT Consultant. Έχει βοηθήσει πελάτες από διάφορους κλάδους να επιτύχουν ολοκληρωμένες ψηφιακές αναδιαμορφώσεις, εστιάζοντας στην τεχνολογία, τις επιχειρησιακές διαδικασίες, τα δεδομένα και τους ανθρώπους. Τα έργα του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ψηφιακής στρατηγικής και οδικού χάρτη υλοποίησης, την απόκτηση/ενεργοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών, τη βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών και την παραμετροποίηση πλατφορμών χαμηλού κώδικα (low code). Ο Νικόλας είναι κάτοχος πτυχίου (BSc) στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. Αυτή την περίοδο, προάγει τις γνώσεις του μέσω μεταπτυχιακού (MSc) στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό από το University of Hull. Με επιχειρηματικό πνεύμα, ο Νικόλας έχει ιδρύσει δύο πολυβραβευμένες startups: την Drug n Drop, μια επιχείρηση με στόχο την εξάλειψη της σπατάλης φαρμάκων, και την InteliPath, μια πλατφόρμα εκπαίδευσης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, προσαρμοσμένη σε ατομικά μαθησιακά στυλ. Επίσης, ως λάτρης των αθλημάτων, ο Νικόλας έχει διαπρέψει στο τάε κβον ντο, εκπροσωπώντας την εθνική ομάδα της Ελλάδας για τρία συναπτά χρόνια (2017-2019) και συμμετέχοντας σε πάνω από 100 επαγγελματικούς αγώνες.

General Arnaoutis


Ένας μεγάλος ήρωας και πατριώτης



Φύλαξε τις δικές του Θερμοπύλες




Contact


Mrs Nathene Arnaoutis
    7 Redington Road
    London NW3 7QX

by phone:
    00 44 207 435 4255
please ring during London working hours i.e. 9.30 to 5.30

by email:
nathene@nathenelawyer.com




Application

Application form


Word Format
PDF Format