NavigationΤο Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης ιδρύθηκε στις 12 Ιουλίου του 1999, εμπνευσμένο από τη μεγάλη αγάπη του Στρατηγού για τη χώρα του. Ο Μιχαήλ Αρναούτης αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο να κάνει ό,τι πίστευε καλύτερο για την πατρίδα του. Παρά το ότι βρισκόταν στην εξορία, στην καρδιά και το μυαλό του συνέχιζε να ζει στην Ελλάδα και πάντοτε ονειρευόταν την επιστροφή στην πολυαγαπημένη του πατρίδα. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδρύθηκε κατόπιν εντολής του προς όφελος των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων. Το Ίδρυμα είναι εγγεγραμμένο στην Φιλανθρωπική Επιτροπή Αγγλίας και Ουαλίας με αριθμό Φιλανθρωπίας 1201619 και όνομα "The General Michael Arnaoutis Charitable Trust".

Μεταπτυχιακές υποτροφίες

Κατά το έτος 2001 το ίδρυμα ξεκίνησε έναν από τους μακροχρόνιους στόχους του, την απονομή μεταπτυχιακών υποτροφιών σε Έλληνες που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Μέχρι σήμερα το Ίδρυμα έχει απονείμει 86 υποτροφίες και οι υπότροφοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους με εξαιρετικές επιδόσεις, και έχουν ήδη ξεκινήσει λαμπρή σταδιοδρομία. Τα νέα των υποτρόφων περιγράφονται στην ομώνυμη σελίδα.

Το Ίδρυμα προσφέρει υποτροφίες σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις ισχυρές θεωρητικές βάσεις που παρέχονται από τα Ελληνικά πανεπιστήμια στον τομέα των εφαρμογών, ούτως ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πρακτικής, προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας.

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

photo

Το Ίδρυμα έχει δωρίσει το ποσό των 400.000 ευρώ για την ίδρυση της βιβλιοθήκης του νέου Πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη. Η βιβλιοθήκη πήρε το όνομά της από το Στρατηγό και αποτελεί κόμβο μάθησης για παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Το Ίδρυμα έχει αναλάβει να προμηθεύει συνεχώς τη βιβλιοθήκη με βιβλία και υλικό για τους μαθητές και τα παιδιά της περιοχής, τα οποία έχουν επίσης πρόσβαση στη βιβλιοθήκη. Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2001, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κ. Αρναούτη επισκέπτεται το ίδρυμα κάθε φορά που βρίσκεται στην Ελλάδα, κάτι που την ευχαριστεί πολύ.

Πυροσβεστικό Σώμα


photo

Το έτος 2000, μια σειρά σεισμών έπληξε την Ελλάδα με πολυάριθμους θανάτους και μεγάλη οικονομική καταστροφή. Το Ίδρυμα, ήρθε αμέσως σε επαφή με την πυροσβεστική για να δει αν μπορεί να βοηθήσει, αρχικά την επικείμενη κατάσταση αλλά και προληπτικά για αντίστοιχες μελλοντικές καταστάσεις. Μετά από πρόταση της πυροσβεστικής, το ίδρυμα δώρισε το ποσό των 6.000 Ευρώ για την αγορά μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις αντίστοιχων καταστροφών για την ανάσυρη ανθρώπων από συντρίμια.

Σχολεία Αρεόπολης και Φλώρινας

Μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα έχει απομείνει 65 βραβεία σε σχολεία των πόλεων Φλώρινα και Αρεόπολη. Τα βραβεία απονέμονται στο τέλος του σχολικού έτους στους καλύτερους τρεις μαθητές κάθε σχολείου. Το Ίδρυμα μέσω των βραβείων προσπαθεί να προσφέρει ένα επιπρόσθετο έναυσμα στους μαθητές για να διαπρέψουν στις σπουδές, προωθώντας κατά αυτόν τον τρόπο την μόρφωση σε νεαρές ηλικίες.

Μακροχώρι

Το έτος 2003, ο τραγικός χαμός των 21 παιδιών από το Μακροχώρι σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Το ίδρυμα έσπευσε να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των παιδιών συνεισφέροντας οικονομικά στην κατασκευή σχολικής αίθουσας στη μνήμη των χαμένων παιδιών.

Πυρκαγιές (2007)

Κατά τους μήνες του Ιουλίου και Αυγούστου 2007 η Ελλάδα παραδόθηκε στις φλόγες. Οι φωτιές κατέστρεψαν περιουσίες και 64 Έλληνες πολίτες και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχασαν τη ζωή τους υπό τραγικές συνθήκες. Σε λίγες μόνο μέρες, άνθρωποι, δάση, άγρια φύση, περιουσίες μετατράπηκαν σε στάχτη. Τα μεγαλύτερα πλήγματα δέχτηκε η Πελοπόννησος. Το Ίδρυμα αποφάσισε να προβεί σε σημαντικές δωρεές των 30.000 Ευρώ στην Αρεόπολη, τη γενέτειρα του Στρατηγού, για την αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος για την αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

General Arnaoutis


A great Hero and PatriotHe guarded his own Thermopilea
Contact


Mrs Nathene Arnaoutis

by phone:
    00 44 207 435 4255
please ring during London working hours i.e. 9.30 to 5.30

by email:
nathene@nathenelawyer.com
Application

Application form

Word Format
PDF Format